Comunitat Valenciana

La pluja afecta 8.000 hectàrees de cultiu en la Comunitat i causa danys de més de 14 milions

  • Es tracta de dades difoses ahir dilluns per la Unió de Llauradors.
  • El 20% de les clementines de mitja estació pendents de recol·lectar han patit danys.
  • Tots estos riscos climatològics estan coberts per l'actual sistema d'assegurances agràries.
Nubes De Tormenta, Temporal, Lluvia
Nubes De Tormenta, Temporal, Lluvia
EUROPA PRESS
Nubes De Tormenta, Temporal, Lluvia

La Unió de Llauradors ha informat que les pluges i la pedregada d'este cap de setmana ha causat "danys d'importància" en algunes de les nostres comarques, sobretot als cultius de cítrics, hortalisses i caquis. Segons ha organització agrària, la quantia estimativa de danys ja inicial pot ser superior als 14 milions d'euros i el nombre d'hectàrees afectades ascendix a més de 8.000 hectàrees.

Els principals problemes es donen per l'excés d'humitat -pixat- en els cítrics, ha explicat en un comunicat La Unió, que ha indicat que sobretot afecta comarques productores de Castelló com la Plana Alta, Plana Baixa i el Maestrat i al Camp de Morvedre en la de València; amb un percentatge de danys xifrat al 20% de les clementines de mitja estació pendents de recol·lectar.

La quantia estimativa de danys ja inicial pot ser superior als 14 milions d'euros. També la pedregada ha causat pèrdues en estes comarques i en les de la província de València de la Ribera Alta i Baixa i l'Horta; amb pèrdues encara pendents de quantificar.

El nombre d'hectàrees afectades per la pedregada ascendix a més de 8.000 hectàrees, de les quals unes 7.200 corresponen a la província de Castelló -fonamentalment del Maestrat- i la resta a la província de València.

L'organització agrària ha indicat que el dany per la pedregada és molt variable depenent de la intensitat i la zona. Així, ha assenyalat que són molt importants també els danys en infraestructures agrícoles, sobretot en hivernacles, de la zona litoral sud de València (sobretot al Mareny de Barraquetes, El Perelló i El Perellonet).

Tots estos riscos climatològics estan coberts per l'actual sistema d'assegurances agràries i La Unió reclama a Agroseguro agilitat en els peritatges.

La Unió també ha demanat "sentit comú i bona aptitud" a l'hora de recol·lectar i després comercialitzar aquells cítrics que no estiguen en condicions òptimes d'eixir als mercats, doncs podria provocar danys irreparables en una campanya ja per si mateix bastant nefasta.

Esta organització agrària ha assenyalat que caldria produir un "repunt" del preu dels cítrics ara que la collita prevista "se'n va a quedar minvada".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento