Així ho ha anunciat este dilluns la coordinadora general del PPCV, Eva Ortiz, en la roda de premsa que ha oferit després de la reunió del Consell de Direcció d'esta formació. La responsable popular ha indicat que amb l'organització d'este tipus de trobades, "jornades de treball i participació", l'objectiu del seu partit és "recollir totes les sensibilitats sobre tots els temes que interessen" i respecte a "qüestions que hi ha sobre la taula com els pressupostos de la Generalitat".

Ortiz ha comentat, d'esta manera, que mentre els responsables del Consell "només pensen a pujar els sous" i al "control d'organismes" estatutaris "per a fer el que els de la guanya", el PPCV aposta per abordar debats com el sostre de despesa o un finançament just per als ajuntaments. La responsable popular ha dit que este és "un objectiu primordial per al PPCV" i ha destacat l'elaboració d'una proposició de llei sobre esta qüestió en les Corts.

La primera trobada tindrà lloc divendres, 2 de desembre, a Castelló per a analitzar en una jornada de treball l'actual situació econòmica d'Espanya i el camí dins del marc europeu i internacional. Esta sessió tindrà l'economista Daniel Lacalle com a ponent convidat i en ella participaran la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, i el president dels populars a la província de Castelló, Javier Moliner, al costat del vicesecretari d'Organització del PP, Fernando Martínez-Maillo.

Esta convocatòria tindrà la conferència que oferirà Lacalle i amb la taula debat al voltant de la situació política que s'està vivint a Espanya i les seues connotacions des de la vessant local i provincial, autonòmica i nacional en què prendran part Moliner, Bonig i Maillo. En esta trobada s'estudiaran els reptes, estratègies, idees, valors i polítiques s'han d'afrontar des de tots els àmbits de la política per a atendre les demandes dels ciutadans.

"#PRIORITAT: ELS MUNICIPIS"

D'altra banda, dissabte que ve tindrà lloc la "jornada de treball" '#Prioritat: els municipis', que es farà al Palau de la Música de València. Esta cita tindrà la presència d'Isabel Bonig i del president del PP de Galícia i president del govern d'esta comunitat autònoma, Alberto Núñez Feijóo.

Eva Ortiz ha indicat que l'objectiu d'esta trobada és ressaltar la "importància" que per al PPCV té "el municipalisme" i tot el que envolta als ajuntaments per ser l'administració "més pròxima als ciutadans", així com subratllar la "prioritat" que es li dóna des d'esta formació.

La coordinadora general del PPCV ha explicat que esta jornada tindrà dos panells. En el primer d'ells participaran tres alcaldes: José Vicente Masanet, de Famorca; Vicente Mompó, de Gavarda, i Marta Barrachina de Vall d'Alba, i tres portaveus municipals, en concret, Magdalena Martínez, de Biar; Eva Paplomares, de Tavernes de la Valldigna, i José Antonio López, de Torreblanca.

Ortiz ha comentat que s'han elegit "municipis xicotets" amb la finalitat de "posar en valor la tasca que es fa en ells i la situació en la qual estan", tenint en compte que "la Generalitat els trasllada competències sense diners".

En el segon panell d'esta jornada participaran els presidents de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, i de la d'Alacant, César Sánchez, al costat de la portaveu del PP a la Diputació de València, Mª Carmen Contelles.

En esta part s'analitzarà el funcionament de l'empresa pública Divalterra, de les corporacions provincials, dels processos judicials oberts i de les seues competències. La clausura de la jornada anirà a càrrec del president del PP a la província de València, Vicente Betoret; d'Isabel Bonig i d'Alberto Núñez Feijóo.

Consulta aquí más noticias de València.