Comunitat Valenciana

Fiscalia arxiva la denúncia del PP contra l'alcalde de Tavernes pel viatge a Atapuerca

  • VALÈNCIA, 28 (EUROPA PRESS)

Fiscalia Provincial de València ha arxivat la denúncia presentada pel PPCV contra l'alcalde de Tavernes de la Valldigna i diputat en les Corts, Jordi Juan, per malversació en relació amb un viatge oficial fet el juliol d'enguany a Atapuerca, segons han informat fonts del ministeri públic a Europa Press.

El PPCV ha presentat una denúncia contra Juan i dos regidors més després de fer-se públic que el primer edil s'havia desplaçat a Burgos amb familiars en una visita en la qual es va posar una multa per excés de velocitat al cotxe municipal que presumptament conduïa i que va pagar el consistori.

Després de conèixer l'arxiu acordat per Fiscalia, Jordi Juan ha assenyalat, en declaracions a Europa Press, que esta era una decisió "esperada" perquè era "evident" que s'havia desplaçat a Atapuerca "en representació de l'Ajuntament i en defensa dels seus interessos". En este sentit, ha subratllat que, fruit d'este viatge, el consistori ha rebut una subvenció de 125.000 euros de la Diputació de València per potenciar la Cova del Bolomor.

A més, ha recalcat que el "xicotet error administratiu" -en relació amb la multa per excés de velocitat- ha estat solucionat. Jordi Juan ha lamentat l'actitud del PP "que ha intentat menyscabar la imatge de la meua persona i la del meu partit exagerant els fets" i ha subratllat que no tots els partits són "iguals".

En esta línia, ha acusat el PP de voler "enredar i judicialitzar la vida política" amb el seu intent d'"acorralar als jutjats com ha fet no només amb mi sinó també amb Joan Ribó (alcalde de València) i amb l'alcalde de la Font de la Figuera".

"NO TOTS FUNCIONEM COM ELLS"

"Per sort no tots funcionem com ells", ha dit, i els ha demanat que siguen capaços "de rectificar i reflexionar sobre el fet d'haver acusat una persona que no havia comès cap delicte".

A l'escrit el PPCV demanava a Fiscalia iniciar una investigació i que es presentés denuncia al jutjat competent. En la denúncia s'explicava que Jordi Juan, en companyia del regidor de Turisme, Josep Llácer, va viatjar del 5 al 8 de juliol a Burgos a visitar els jaciments arqueològics d'Atapuerca, acompanyat de més persones, i que van utilitzar dos vehicles: un propietat del consistori i un altre de l'edil Llácer i es van allotjar en un hotel de quatre estrelles.

COBRAMENT DE QUILOMETRATGE

Segons consta en la denúncia, els dos edils van presentar el 19 de juliol davant de la Intervenció d'Ajuntament sengles fulles per a demanar el cobrament de les despeses de viatges, en els que incloïen 239 i 266 euros de quilometratge per part de Jordi Juan i Josep Llácer respectivament. El 28 de juliol van cobrar estos diners.

El vehicle municipal, presumptament conduït per l'alcalde, va ser denunciat per la Guàrdia Civil el 8 de juliol per excés de velocitat. La multa va arribar al consistori el 21 de juliol, moment en el qual l'edil d'Hisenda, Perfecte Benavent, qui es va identificar a si mateix com aconductor, va aprovar la sanció i va ordenar el pagament a l'Ajuntament.

El pagament de la multa es va verificar per l'Ajuntament el 27 de juliol. El 12 d'agost va arribar la factura per import de 563 euros expedida per l'agència de viatges, que va reservar l'hotel, que pel que sembla va ser rebutjada pel cap de gabinet.

Alhora, s'indicava que el 19 d'agost la Interventora Municipal va advertir de la irregularitat de les despeses assumits i pagats per l'Ajuntament sobre la multa de trànsit i les despeses de quilometratge. Este mateix dia, el primer edil ha fet sengles transferències a compte del consistori i va reintegrar les quantitats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento