Comunitat Valenciana

Ortiz assegura que el PPCV fa "cada dia" un "homenatge" a Barberá "quan aixeca la persiana"

  • La coordinadora general del PPCV confirma que anirà aquesta vesprada al funeral per Rita Barberá a la Catedral de València "a títol personal".
  • Ortiz ha considerat que potser "en les formes hem de reflexionar" com "tots" fem "en les relacions amb la família, els veïns i els amics".
  • Assegura que és "dur" plantejar a un membre d'un partit determinades coses "per qüestions judicials" i "sense qüestionar la presumpció d'innocència".
Eva Ortiz (PPCV) durante la rueda de prensa
Eva Ortiz (PPCV) durante la rueda de prensa
EUROPA PRESS
Eva Ortiz (PPCV) durante la rueda de prensa

La coordinadora general del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Eva Ortiz, ha indicat este dilluns, preguntada per si de cas esta formació té previst fer un homenatge a l'exalcaldessa de València Rita Barberá després de la seua mort la setmana passada, que "este partit cada dia quan aixeca la persiana fa un homenatge" a l'exprimera edil "perquè s'ha quedat amb tot el que ella ha fet" durant els anys en els quals va estar al capdavant de l'Ajuntament de la ciutat i va ser militant popular.

Alhora, ha assenyalat respecte a si en esta reunió s'ha parlat de la possibilitat que el PPCV faça algun acte de reconeixement a Barberá, que el partit "ha entés que el que la seua família volia" era la "mostra de respecte" dels membres d'esta formació "en privat".

"A ningú se li escapa que esta setmana no ha estat fàcil ni per al PP, ni per a la ciutat -de València-, ni per a la família" de l'exalcaldessa, ha comentat Eva Ortiz, que ha destacat que es queda amb "el respecte a Rita Barberá i a la seua família".

Preguntada per si de cas esta vesprada acudirà al costat d'altres responsables del PPCV a la missa funeral per l'exprimera edil que tindrà lloc a la Catedral de València, la coordinadora general d'este partit ha dit que anirà però "a títol personal", com altres membres de la formació, entre ells, la presidenta del partit, Isabel Bonig. "Sí, aniré a títol personal. Anirem i resarem per ella i pel seu descans. Anirem diversos a títol personal. No anirem com a PPCV", ha insistit.

D'altra banda, respecte a si en el Consell de Direcció d'este partit s'han fet referències a la mort de Barberá i als debats suscitats després d'ell, Ortiz ha manifestat un altre cop "respecte absolut a tot el que té a veure amb" l'exalcaldessa i la seua família i ha asseverat que els components del PPCV se senten "tristos i dolguts davant del que va passar la setmana passada" ja que va ser "un xoc per a tots".

"Ens ha deixat molt tristos", ha asseverat, i alhora ha apuntat que ha sigut un assumpte del qual s'ha parlat a la reunió d'este dilluns i ha assegurat que Rita Barberá ha sigut un personatge "important en el partit i a la ciutat" de València i "una figura insubstituïble". Ha reiterat que el "respecte" és "la forma més adequada de portar tot este moment de convulsió" i els "dies de xoc" viscuts.

Línies roges als congressos

Alhora, sobre la revisió i el debat de les línies roges davant de la corrupció, Eva Ortiz ha afirmat que "el PPCV seguirà com fins ara", sent "coherent amb el que ha dit des del principi", a més de ressaltar que debats com el de les línies roges o els límits de mandats són assumptes que "procedeix" plantejar-los i portar-los a terme "al congrés nacional del partit, en febrer; al regional, l'abril, i en els provincials, després de Setmana Santa".

En este sentit, ha comentat que "fins ara este partit, des que va arribar la presidenta Isabel Bonig i la nova direcció regional sempre ha escoltat les bases", després del que s'ha referit a les convencions celebrades i ha reiterat que esta formació "seguirà sent coherent amb allò dit fins ara".

"Si cal fer canvis o no, tirar més a la dreta o més a l'esquerra, més cap a dalt o més cap a a sota, ho veurem en els pròxims congressos nacional, regional i provincials, amb la participació de la militància", ha repetit Ortiz, que ha dit que estos són "el si en el qual correspon fer este tipus de debats i valoracions".

"Contacte permanent"

D'altra banda, preguntada per si de cas Isabel Bonig se sent abonada per la direcció nacional del PP després del mort de Rita Barberá o qüestionada, Eva Ortiz ha ressaltat el "contacte permanent" que el PPCV i els seus responsables mantenen "amb la direcció nacional", tant durant "la setmana passada" com "totes les anteriors" i ha dit que "això no variarà".

Alhora, s'ha referit als actes que el pròxim cap de setmana celebraran els populars de la Comunitat Valenciana amb la participació de responsables del PP nacional i d'altres comunitats i ha assenyalat que "ací es pot llegir el suport". Ha assegurat que este suport està "amb normalitat" i "sense excepcionalitat".

"La direcció regional i nacional parlen permanentment sobre moltes qüestions", ha declarat. La coordinadora general ha afegit que "la direcció regional també és conseqüent i ratifica el que la direcció nacional ha decidit en cada moment".

Pel que fa a si el PPCV tenia coneixement de missatges de telèfon sms de caràcter amenaçador dirigits a Rita Barberá, Ortiz ha dit que d'això no però sí que "hi ha una sèrie de malvats" i que "no era la primera vegada que rebia amenaces a través de pintades i no sé si de sms". Ha expressat la "repulsa" d'este partit "a este tipus d'accions", i alhora ha asseverat que "no entén altres líders que no separen l'educació i el respecte del joc polític".

Reflexionar en les formes

Preguntada per les declaracions del portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, sobre el tracte del PP a Barberá, Ortiz ha considerat que potser "en les formes hem de reflexionar" com "tots" fem "en les relacions amb la família, els veïns i els amics" i ha estimat "necessari fer-ho". Respecte al pacte nacional amb C's ha dit que d'ell depenia el Govern, que Albert Rivera "ho va posar sobre la taula" i que Mariano Rajoy "va haver d'elegir".

Després d'això, ha recordat que en la mateixa sala en la qual oferia la roda de premsa, a la seu d'esta formació, s'ha preguntat per corrupció tant a ella com a Barberá. Ha manifestat la seua voluntat de "deixar a una banda la qüestió més política i mediàtica" i ha afirmat que "cal entendre que cada dia no es pot fer llenya de l'arbre caigut".

Ortiz ha afegit que és "dur" plantejar a un membre d'un partit determinades coses "per qüestions judicials" i "sense qüestionar la presumpció d'innocència". Ha exposat que "el PPCV ha tingut moltes situacions desagradables amb temes de corrupció davant dels quals ha hagut de prendre decisions molt difícils de traslladar als interessats".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento