Comunitat Valenciana

L'AVL dedicarà la Jornada de Portes Obertes a sor Isabel de Villena i als seu 15 aniversari

  • L'activitat es desenvoluparà amb la finalitat de donar a conéixer la institució a la societat valenciana i especialment als usuaris de la llengua pròpia.
  • L'exposició sobre sor Isabel de Villena, que començarà la seua itinerància per tot el territori valencià la pròxima setmana, consta de 12 panells,
  • En la mostra es descriu la València del segle XV, el segle d'or les lletres valencianes, en el qual la religiosa va escriure el seu "Vita Christi".
Jornada de puertas abiertas de la AVL
Jornada de puertas abiertas de la AVL
AVL
Jornada de puertas abiertas de la AVL

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) celebrarà este diumenge, 27 de novembre, una nova jornada de portes obertes en la seua seu del Monestir de Sant Miquel dels Reis, com ja es va fer l'any passat, amb la finalitat de donar a conéixer la institució a la societat valenciana i especialment als usuaris de la llengua pròpia. En esta ocasió, l'activitat estarà dedicada a sor Isabel de Villena i als quinze anys de la institució normativa del valencià.

La jornada començarà a les 10.30 amb una salutació als assistents del president de l'AVL, Ramon Ferrer. L'acte coincideix enguany amb el quinze aniversari de la institució. A continuació, l'acadèmic Albert Hauf, president de la Secció de Documentació, presentarà l'exposició itinerant dedicada a sor Isabel de Villena, declarada Escriptora de l'Any 2016-2017, detalla l'entitat en un comunicat.

Esta mostra, que la setmana que ve començarà la seua itinerància per tot el territori valencià, consta de 12 panells, en els quals es descriu la València del segle XV, el segle d'or les lletres valencianes, en què sor Isabel de Villena ha sigut una dona excepcional per la seua capacitat intel·lectual.

La vida de la religiosa va estar lligada al monestir de la Santíssima Trinitat de València, del qual va ser abadessa durant vint-i-set anys. El seu Vita Christi va arribar a ser una obra literària indispensable al segle d'or valencià que la va fer mereixedora de ser reconeguda com a primera escriptora en valencià i la millor escriptora de les lletres hispàniques medievals.

Els assistents a la jornada també podran veure una mostra fotogràfica de les principals fites de la institució acadèmica en estos quinze anys d'existència. Alhora, la sala permanent de la Biblioteca Valenciana i la sala Pere Maria Orts, que acull una exposició dedicada a la premsa satírica valenciana, estaran obertes al públic.

El programa es completarà amb visites guiades per les principals dependències del monestir, visionat de documentals, contacontes, sortejos, entrega de material promocional, venda de llibres i, finalment, a les 13.00 hores, l'actuació de la Nova Muixeranga d'Algemesí, que posarà el punt final a una jornada que l'any passat va reunir vora 500 persones.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento