Comunitat Valenciana

Els restaurants alacantins L'Escaleta i BonAmb s'alcen amb la seua segona estrella Michelin

  • VALÈNCIA/GIRONA, 24 (EUROPA PRESS)
Kiko Moya y Alberto Redrado.Jpg
Kiko Moya y Alberto Redrado.Jpg
TONI MIRANDA LÓPEZ
Kiko Moya y Alberto Redrado.Jpg

Dos restaurants de la província d'Alacant -L'Escaleta, de Kiko Moya a Cocentaina, i BonAmb, d'Alberto Ferrús en Xàbia- han aconseguit la seua segona estrella Michelin, segons es va donar a conèixer en la gala de presentació de la Guia Michelin Espanya i Portugal 2017 celebrada anit a Vilablareix (Girona).

A més, Sents, dels germans Ximo i Santi Prieto, a Ontinyent (València), i Raúl Resino, a Benicarló (Castelló) han sigut distingits amb una estrella.

En la gala s'ha constatat que Alacant està d'enhorabona, ja que, a més, a l'olimp de les tres estrelles es manté Quique Dacosta amb el seu establiment de Dénia.

Després de conèixer la bona notícia, des de L'Escaleta han agraït a través de xarxes socials el suport rebut: "Gràcies a tots els van creure en el nostre projecte, creuen i creuran", diu el seu missatge.

I és que, després de 16 anys renovant de manera consecutiva una estrella de la Guia Roja, Kiko Moya i Alberto Redrado tornen a casa amb el segon 'macaron' baix el braç.

L'Escaleta va nàixer el 1980 en un semisoterrani de Cocentaina com el somni de dos matrimonis joves, Ramiro i Nieves, Paco i Rita, que els va portar a diversos reconeixements, el més destacable a l'any 2000 amb la concessió de la seua primera Estrella. I és ara, amb Alberto i Kiko, que amb la seua empremta personal han anat en progressió ascendent amb diferents reconeixements a nivell nacional.

La primera i segona generació de la família Redrado i Moya, i l'equip que forma part de L'Escaleta, se senten emocionats amb el reconeixement. "Ens agrada pensar que som una gran família, i així ho celebrarem", asseguren en un comunicat.

A més, celebren que "la província d'Alacant es consolida com nou nucli gastronòmic d'Espanya amb una quantitat de deu Estrelles Michelin compartint territori juntament amb les tres de Quique Dacosta, les dues de BonAmb, i La Finca, Casa Pepa, i Monastrell amb una".

PORTAR LA MARINA ALTA A LA TAULA

Per la seua banda, BonAmb ha obert les portes el 2011 amb l'objectiu de "portar a la taula l'increïble producte i la gastronomia de la zona" de Xàbia i la comarca de la Marina Alta.

La composició del seu nom expressa la "intenció d'invitar el comensal a gaudir no sol del menjar i la beguda, sinó que fer-ho a través d'un immillorable bon ambient".

També ha mostrat la seua satisfacció en xarxes Quique Dacosta, qui felicita al seu "equip/família" per haver tornat a aconseguir les tres estrelles "de la més prestigiosa de les guies". "Tres estrelles que reconeixen a un grup de restaurants on l'excel·lència és el denominador comú, més enllà d'estils i països".

Alhora, subratlla el "fita" de la Comunitat Valenciana en aconseguir dos nous restaurants amb dues estrelles Michelin. És "un èxit poderós a tindre molt en compte i farà que els visitants a la nostra regió troben més ofertes excel·lents de la nostra gastronomia", recalca.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento