Comunitat Valenciana

El cunyat de l'exalcaldessa: "Rita ha mort de pena i la fonamental aportació l'han tingut els seus"

  • Ha explicat com la família li va recomanar  de manera "molt continuada" que s'apartara de les institucions per a dedicar-se a la seua defensa.
  • Ha agraït a "la gent, espanyols i valencians de bé i a tots aquells que de manera espontània" van omplir la catedral de València este dimecres.
  • "La presumpció d'innocència ha estat enterrada fa molt temps, s'ha invertit la càrrega de la prova i la Constitució ha estat ficada en un congelador".
Rita Barberá
Rita Barberá
EUROPA PRESS
Rita Barberá

José María Corbín, el cunyat de l'exalcaldessa de València Rita Barberá ha assegurat este dijous que la senadora "ha mort de pena, i, en esta pena, la fonamental aportació l'han tingut els seus". Corbín ha assegurat que la família no creu convenient la presència d'institucions públiques i partits polítics en les honres fúnebres però sí "de qualsevol persona" i del "poble valencià". Així, ha manifestat que polítics com Mariano Rajoy poden anar "com a amics" però "no com a representants polítics". "És el matís", ha resumit.

L'advocat s'ha pronunciat en estos termes en una entrevista en la Cadena COPE, recollida per Europa Press, en què ha agraït a "la gent, espanyols i valencians de bé i a tots aquells que de manera espontània" van omplir la catedral de València este dimecres per a resar per l'exalcaldessa en una convocatòria feta pel cardenal Cañizares. "Van abarrotar, van rebentar la Catedral i es va veure com amb emoció resaven i recordaven a l'alcaldessa, a Rita. Això era el poble i això ens dóna raó de vida i de seguir lluitant", ha afirmat.

Tot i que ha assenyalat que no és "un diagnòstic de metge", Corbín ha indicat que Barberá "ha mort de pena, i en esta pena el fonamental aportació l'han tingut els seus" i ha explicat com la família li va recomanar que s'apartara de les institucions per a dedicar-se a la seua defensa. "Sens dubte esta recomanació se li ha reiterat de manera molt continuada per tota la família, sobretot quan es veia que la persecució estava buscant l'enderroc per la via ràpida del maltractament físic al qual se li sotmetia diàriament", ha dit, tot i que ha recalcat que era coneguda la "bravesa de la seua actitud" i "com es rebel·lava davant de les injustícies, esta mateixa injustícia que l'ha matat".

En esta línia, Corbín ha admès que Barberá estava "tensionada, preocupada i es rebel·lava davant de la injustícia del que estava ocorrent" perquè "no podia entendre les xifres de minuts consumits en un atac sense sentit". "Rita no entenia el que passava i tots sabem que, quan un no és capaç d'entendre el que passa, és difícil de assimilar-lo", ha insistit.

"Han pogut amb ella"

"Tota la tensió venia determinada per esta persecució que ningú enteníem i que era difícil d'explicar-se-la", ha incidit. En este sentit, ha recalcat que l'exalcaldessa comentava amb els seus lletrats i equip jurídic que no entenia "que el que eren dient per ací era mentida" i es preguntava "com podia ser". "Això la tenia en una tensió permanent que ha anat minant la seua salut", ha dit, per a resumir que "han pogut amb ella".

Segons la seua opinió, a Espanya "la presumpció d'innocència ha estat enterrada fa molt temps, s'ha invertit la càrrega de la prova i la Constitució ha estat ficada en un congelador". Així, ha afegit que amb l'exalcaldessa "ni per un segon es va fer ús de la presumpció d'innocència". "Abans que el tema arribara a ella al començament, quan evidentment no ha estat ni tan sols investigada per les forces de seguretat, abans de ser imputada formalment, la presumpció d'innocència per a ella no existia", ha subratllat, per a afegir que això "la va minar com mina a qualsevol ser que confia en els seus conciutadans, que se sap demòcrata fins a la medul·la i que creu a l'Estat de Dret".

Corbín ha criticat també que "els de sempre estan actuant com sempre. Són la gentussa de sempre", tot i que s'ha mostrat "segur" que superaran "esta situació difícil, complicada i injusta". Preguntat per si de cas no creu que d'haver acceptat la família l'oferiment de l'Ajuntament per a usar l'edifici com volguera per a les honres fúnebre, ha insistit que València ja "es va desbordar ahir quan de manera espontània quan es va abarrotar la Catedral a una simple convocatòria urgent en el temps pel cardenal Cañizares".

"Juí de Déu"

En esta línia, ha manifestat que la família el que vol és "el juí de Déu en este assumpte i resar per ella i això és el que va fer el poble de València, resar de manera multitudinària i clamorosa i hui també ho farà al cementeri", ha augurat.

Segons la seua opinió, "qualsevol altra exhibició de qui no ha ajudat per a res o potser ha col·laborat en este trist final no ens ha semblat oportú acceptar-la". Sobre esta qüestió, ha manifestat que la família no creu convenient la presència d'institucions públiques i de partits polítics en les honres fúnebres "però sí de qualsevol persona". "Anem a fer-ho en la intimitat de família, amics i ciutadans de València", ha explicat perquè "no estem en situació de donar la benvinguda a representants d'institucions públiques o de partits" però "sí al poble valencià".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento