Comunitat Valenciana

Desallotjat el col·legi 103 de València en afectar la pluja a les instal·lacions i el quadre elèctric

  • Este matí quan els menors han arribat a classe s'ha constatat que el quadre elèctric estava mullat.
  • La Conselleria d'Educació ha convocat una reunió d'urgència per a "revisar tots els protocols i pautes".
  • Es preveu que les obres de construcció del nou centre comencen durant el pròxim any 2017.
Imagen de agua filtrándose en el Colegio 103 de Valencia el pasado 22 de noviembre.
Imagen de agua filtrándose en el Colegio 103 de Valencia el pasado 22 de noviembre.
AMPA
Imagen de agua filtrándose en el Colegio 103 de Valencia el pasado 22 de noviembre.

El col·legi d'educació infantil i primària (CEIP) 103 de València ha sigut desallotjat després que la pluja que cau este dimarts a la ciutat haja afectat les instal·lacions del centre i mullat el quadre elèctric, han informat a Europa Press fonts de la Conselleria d'Educació, que han apuntat que els tècnics d'este departament i el responsable de Ciegsa s'han desplaçat fins al lloc per a revisar l'estat de les instal·lacions.

Així, este matí quan els menors han arribat a classe s'ha constatat que el quadre elèctric estava mullat a causa de la pluja caiguda pel que s'ha pres la decisió d'evacuar el centre.

Reunió "d'urgència"

A més, ara la Conselleria d'Educació va a convocar una reunió "d'urgència" amb l'empresa responsable de la gestió dels barracons d'este col·legi per a "revisar tots els protocols i pautes" que s'estan aplicant. En este sentit, des de l'administració educativa han explicat a Europa Press que l'empresa ha de revisar cada tres mesos l'estat de les aules prefabricades i la direcció firmar que  s'ha realitzat esta tasca.

D'altra banda, des del departament que dirigeix Vicent Marzà han recordat que en Nadal s'instal·larà una coberta en tot el centre i que s'ha elegit este període de vacances perquè l'actuació requereix dues setmanes i no s'ha volgut interrompre les classes. Alhora, preveuen que les obres de construcció del nou centre comencen en 2017.

Protesta de pares

Precisament, el mes d'octubre passat pares i alumnes del CEIP 103 de València van portar a terme una concentració, baix el lema 'Educant baix la pluja', a les portes del col·legi per a protestar pels desperfectes que pateix el centre cada vegada que plou i reclamar mesures que solucionen este problema, com impermeabilitzar la coberta.

Els progenitors denunciaven que, a causa de les pluges, es van espatllar diversos ordinadors, aires condicionats i els llibres de 5è de primària. Per esta raó, reclamaven que les administracions "treballen conjuntament i traguen endavant el projecte de construcció del nou col·legi".

D'altra banda, la Conselleria d'Educació ha assenyalat que durant el matí no s'ha registrat cap altra incidència en instal·lacions escolars a la Comunitat Valenciana provocada per les pluges.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento