Comunitat Valenciana

La Conselleria de Sanitat rehabilitarà l'Hospital Militar i el farà de crònics

  • El centre sanitari de Quart-Mislata rebrà fins a l'any 2021 una inversió de 100 milions d'euros.
  • Portarà el nom de Manuela Solís, la primera llicenciada de València.
  • L'Hospital s'especialitzarà en l'atenció a malalts de mitjana i llarga estada i en salut mental
Ximo Puig en l'Hospital Militar Quart-Mislata.
Ximo Puig en l'Hospital Militar Quart-Mislata.
GVA
Ximo Puig en l'Hospital Militar Quart-Mislata.

Els veïns de Quart de Poblet i Mislata -les poblacions de l'àrea metropolitana de València que acullen les instal·lacions de l'antic Hospital Militar- per fi coneixen ja el pla de la Conselleria de Sanitat per a integrar aquest centre dins de la xarxa pública valenciana.

La Generalitat invertirà 100 milions d'euros fins a l'any 2021 en el complex cedit pel Ministeri de Defensa, que passarà a anomenar-se Manuela Solís Clarás (la primera dona llicenciada en Medicina de València), per a convertir el centre en “una dotació sanitària de primer ordre que vindrà a sumar-se a la xarxa pública sanitària”.

Així ho van explicar ahir el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, que van presentar les obres de millora de l'antic Hospital Militar, que preveu que finalitzen en 2021, encara que el cap del Consell va manifestar que “si podem, ho farem abans”.

La titular de Sanitat va destacar que la inversió global ascendirà a uns 100 milions d'euros, amb els quals es duran a terme tres actuacions de la Conselleria, En concret, l'habilitació d'un hospital de mitjana i llarga estada i salut mental, que comptarà amb 60 llits més altres 40 per a salut mental. Per a açò s'invertiran 42 milions d'euros. Així mateix, es crearà un centre logístic que centralitzarà serveis de l'àrea metropolitana de València, per al que es contempla una inversió prevista de 46 milions d'euros. També s'invertiran altres 42 milions per a adequar l'edifici actual de consultes externes que es destinarà a serveis centrals.

A més, la concessió del departament de Manises durà a terme actuacions de reorganització que té dispersa en l'hospital i augmentarà la cartera de serveis en salut mental, rehabilitació ambulatòria, cirurgia major ambulatòria i atenció posthospitalària.

Aquest “ambiciós pla estratègic” convertirà aquest “històric recinte” inaugurat en 1952 en “una dotació sanitària de primer ordre que vindrà a sumar-se a la xarxa pública sanitària”, va afirmar Montón.

La consellera va explicar que ja en els pressupostos de la Generalitat per a 2017 s'inclouen 873.000 euros destinats a redacció del projecte de rehabilitació i a l'inici de les obres, entre altres actuacions. Per la seua banda, Ximo Puig va posar l'accent que l'inici de les obres en l'Hospital Militar “suposa que la Generalitat compleix els seus compromisos adquirits des de 2008”, i va destacar que “açò no és un èxit del Consell”, sinó de “la ciutadania”.

Reivindicació veïnal històrica

La recuperació d'aquest centre sanitari per a la xarxa pública valenciana és una demanda veïnal històrica dels habitants de Quart de Poblet i Mislata, els qui sol·licitaven que aquest recurs oferira assistència als residents del seu entorn després de la cessió per part de Defensa de la Generalitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento