Comunitat Valenciana

Álvarez (UGT) confia que Hisenda reconega l'exempció de tributació de la prestació per maternitat

  • El secretari general d'UGT, Pepe Álvarez, ha confiat este dilluns que l'Administració de l'Estat reconega l'exempció de tributació de la prestació per maternitat de la Seguretat Social quan la jurisprudència siga ferma.

Álvarez, abans de participar en una jornada de delegats de València, s'ha referit així a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) que ha declarat exempta de tributació de la prestació per maternitat que abona la Seguretat Social a les mares treballadores durant les 16 setmanes de baixa després del naixement d'un fill i, per tant, obliga Hisenda a tornar les retencions de l'IRPF practicades a les esmentades prestacions, en resposta a la desestimació del Tribunal Econòmic Administratiu Regional de Madrid.

Sobre esta qüestió, ha assenyalat que ha de llegir esta sentència per a conèixer les seues motivacions i fonaments. En qualsevol cas, ha apuntat que en este cas Hisenda haurà de retornar les quantitats.

Tot i això, ha apuntat que s'imagina que hi haurà recursos i que el cas arribarà fins al Tribunal Suprem. En qualsevol cas, ha apuntat que "en el moment en què hi haja jurisprudència l'Administració de l'Estat deurà reconèixer-la".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento