Les queixes per la misteriosa pudor s’estenen per Barcelona

  • La ferum a "pixum de gat" se sent a Sagrada Família, Nou Barris o Poble Nou.
  • Denuncien que pot ser "olor a mort" per excavacions al costat del cementiri.
  • Serveis Funeraris ho descarta.
Julián Expósito assenyala el Port de Barcelona, uno dels dos llocs investigats. (Eros Albarrán)
Julián Expósito assenyala el Port de Barcelona, uno dels dos llocs investigats. (Eros Albarrán)
Julián Expósito assenyala el Port de Barcelona, uno dels dos llocs investigats. (Eros Albarrán)
Les queixes per la misteriosa pudor a "pixums de gat" que està provocant
molèsties puntuals a veïns del Prat, L’Hospitalet i la zona sud de Barcelona s’han estès per altres districtes de Barcelona, així com altres ciutats del Baix Llobregat, com ho constaten les desenes de cartes, trucades i e-mails d’afectats rebuts ahir a
20 minutos.

Cornellà és una altra ciutat metropolitana on també es nota aquesta pudor, l’origen de la qual ja s’està investigant.

L’únic que se sap és que pot ser un derivat del nitrogen, tot i que ja hi ha una denúncia telefònica a Medi Ambient que apunta a la possible "olor a mort" provinent dels voltants del cementiri de Montjuïc.

Paula Bande ha visitat darrerament la Zona Franca (una àrea en investigació, junt amb el Port). Ahir, va trucar a Medi Ambient per avisar que la pudor pot provenir d’unes excavacions que s’estan fent al costat del cementiri. Li van contestar que "és una posibilitat", segons Bande.

Tot i així, un portaveu de Serveis Funeraris va negar "rotundament" que l’olor dels morts es pugui filtrar pel terra en excavacions fora del cementiri.

Sigui com sigui, el que els afectats qualifiquen com "una pudor penetrant" ja ha arribat a notar-se als voltants del barri de la Sagrada Família o, fins i tot, en alguns carrers de Nou Barris o Poble Nou, és a dir, més lluny de la zona d’estudi. Continua el misteri.

Creen un protocol d’actuació

Representants de la conselleria de Medi Ambient , del Consorci de la Zona Franca , el Port i els ajuntaments de Barcelona, El Prat i L’Hospitalet van crear ahir una comissió per fer un protocol d’actuació l’objectiu del qual és trobar el focus d’on prové el ferum que s’està propagant per tot Barcelona.

La comissió ha convidat a formar-ne part l’Entitat Metropolitana del Medi Ambient. Una empresa privada de captació d’olors s’està encarregant d’aplicar el protocol identificant els moments del dia en què es produeix la mala i, el més important, quin és el seu origen.

Julián Expósito. Vecino afectado de la zona franca

«Notamos el olor por la noche»

Los propietarios de gatos de la Plaça Sant Cristòfol, en la Zona Franca, se han librado de la reprimenda de Julián Expósito, un vecino del barrio que "desde el verano" sufre el misterioso olor procedente de la Zona Franca o del Port de Barcelona. "He leído en 20 minutos que el olor está más generalizado y que no proviene de los gatos del barrio", comentaba ayer a este periódico.

Julián vive con su esposa en un segundo piso y explica que "notamos el mal olor por la noche, entre las ocho y las nueve. Tenemos que cerrar la ventana porque el olor es fortísimo".

Este vecino de la Zona Franca espera que la lluvia prevista para los próximos días limpie el aire de este mal olor.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento