Una xarxa interinstitucional treballarà per a previndre la pobresa i promoure la inclusió

  • Es pretén aconseguir un coneixement objectiu, i rigorós de la realitat social de la Comunitat a través de l'intercanvi d'informació i bones pràctiques.
  • L'objectiu és desenvolupar una extensa xarxa formada per ajuntaments i universitats per a afrontar les necessitats de tots els sectors vulnerables".
  • Amb l'avaluació de l'eficàcia i eficiència de les inversions es busca dirigir els recursos existents cap a les necessitats més urgents i prioritàries.
Mónica Oltra en la rueda de prensa posterior al pleno del Consell
Mónica Oltra en la rueda de prensa posterior al pleno del Consell
EUROPA PRESS

El Consell ha aprovat una addenda al conveni marc de col·laboració entre la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, l'Ajuntament de València i la Universitat de València per al desenvolupament d'una xarxa interinstitucional de creació i transferència de coneixement per a fomentar la investigació i la formació en matèria d'inclusió social.

Amb la creació de la xarxa es pretén aconseguir un coneixement objectiu, rigorós i puntual de la realitat social de la Comunitat a través de l'intercanvi d'informació i bones pràctiques, així com de la realització d'investigacions, estudis i informes en tots els temes vinculats amb la prevenció de la pobresa, l'exclusió social i la promoció de la inclusió social, ha explicat la vicepresidenta, Mónica Oltra.

L'objectiu és desenvolupar una extensa xarxa formada per tots aquells ajuntaments i universitats que vullguen sumar-se a ella per a afrontar conjuntament les necessitats de tots els sectors vulnerables "des del rigor, la responsabilitat i el compromís, amb la finalitat que aquestes puguen revertir en la millora de les condicions, qualitat de vida i benestar de tota la ciutadania".

Aquesta iniciativa pretén aconseguir la màxima sinergia a l'àmbit de l'exclusió social, a través de la participació d'universitats i ajuntaments de la Comunitat Valenciana.

La xarxa interinstitucional anomenada 'Xarxa Inclou' intenta aconseguir un coneixement objectiu, rigorós i puntual de la realitat social de la Comunitat Valenciana a través de l'intercanvi d'informació i bones pràctiques, així com d'investigacions, estudis i informes en tots els aspectes vinculats amb inclusió social, amb la finalitat que aquestes puguen revertir en la millora de les condicions, qualitat de vida i benestar de tota la ciutadania.

En aquest sentit, busca constituir-se com un referent a l'estudi i investigació sobre el risc i situació d'exclusió social i maximitzar la rendibilitat social de les accions i intervencions desenvolupades des de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i les àrees d'acció social de les administracions locals.

Així, es portaran a terme estudis i investigacions sobre situacions de vulnerabilitat, risc o pobresa i exclusió social en la població i territori valencià, de tipus sincrònic, diacrònic i comparat, atenent especialment la seua evolució i pronòstic.

El conveni recull establir criteris objectius i científics que faciliten l'avaluació de l'eficàcia i eficiència de les inversions i polítiques realitzades en matèria d'inclusió social, a fi de maximitzar la seua rendibilitat i poder així dirigir els recursos existents cap a les necessitats més urgents i prioritàries en cada moment.

També s'analitzarà l'abast dels indicadors de mesura de l'exclusió-inclusió social més utilitzats en organismes nacionals i internacionals, es dissenyaran, elaboraran i desenvoluparan nous indicadors i es realitzarà l'explotació de fonts i bases de dades específics.

Comunitat Valenciana

Mostrar comentarios

Códigos Descuento