Comunitat Valenciana

El Consell diu que la seua posició en el juí de RTVV està "en mans de l'Advocacia" i reitera disposició al diàleg

  • VALÈNCIA, 18 (EUROPA PRESS)
Instalaciones de RTVV vacías tras el cierre
Instalaciones de RTVV vacías tras el cierre
EUROPA PRESS
Instalaciones de RTVV vacías tras el cierre

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha assegurat este divendres que la posició del Consell en el juí sobre l'ERO de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) previst per al mes de gener en l'Audiència Nacional, arran de la demanda interposada pel sindicat CGT, és una qüestió "en mans de l'Advocacia de la Generalitat", i alhora ha recordat que el Consell ha estat "sempre obert al diàleg" amb els extreballadors de l'ens.

Així s'ha pronunciat la portaveu del Consell en la roda de premsa posterior al ple de l'Executiu valencià en ser preguntada sobre si la Generalitat defensarà l'ERO plantejat per l'anterior Govern del PP en el juí i sobre la petició de diàleg llançada pel sindicat demandant.

Segons ha dit, la posició jurídica està al "pla tècnic" i no es poden prendre decisions polítiques sobre qüestions tècniques, tot i que ha afegit que si després l'Advocacia planteja diverses vies ací sí es podran prendre decisions en el pla polític.

En tot cas, ha indicat que este Consell "sempre ha manifestat la seua voluntat de preservar els drets dels treballadors" de RTVV i ha recordat que esta situació està provocada pel "tancament unilateral i sense consens" que va executar l'anterior Executiu del PP, que ara "ha posat totes les traves per a la reobertura".

Oltra ha defensat que si el Consell manté ara la seua "asèpsia" al voltant de les decisions sobre la ràdio i televisió pública s'aconseguirà l'objectiu principal, que és "tindre mitjans públics, independents, no governamentals i plurals, reflex de la manera de sentir i expressar-nos els valencians". Així, qualsevol decisió tècnica sobre l'ERO de l'antiga RTVV correspon a l'Advocacia i la reobertura de la radiotelevisió al Consell Rector de la nova Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC).

Qüestionada sobre si en el cas que l'Audiència Nacional declarara la nul·litat de l'ERO es respectaria la sentència o es recorreria, la vicepresidenta ha dit que les decisions judicials es respecten sempre i interposar un recurs "dependria molt de la sentència, del criteri tècnic", pel que ha rebutjat aventurar-se en este sentit.

"TOT EL QUE ES PUGA ACORDAR ÉS BO"

Davant de l'apel·lació al diàleg per part dels extreballadors, ha indicat que des del Consell sempre han estat oberts al diàleg i "des del minut 1" tant a este col·lectiu com a qualsevol altre que es concentrara davant del Palau se li han obert les portes, tot i que en este cas concret "fa mesos que la invitació a parlar és declinada".

Ha incidit que "tot el que es puga acordar és bo" i a ella sempre li sembla bé "dialogar i arribar a acords" perquè tal com ha aplicat en la seua professió, com a advocada, "més val un acord dolent que un bon litigi".

"DOS NO PARLEN SI UN NO S'ASSEU A LA TAULA"

Preguntada sobre qui seria l'interlocutor amb els extreballadors, ha indicat que qui ha realitzat esta funció fins ara és el mateix Consell a través del secretari autonòmic de comunicació, que està dialogant "en la mesura que l'altra part vol dialogar" tot i que ha matisat que "dos no parlen si un no s'asseu a la taula". Ha insistit que tots aquells que es concentren davant del Palau, com fan els extreballadors els divendres, "tenen esta oferta damunt de la taula".

Respecte a les possibilitats d'esta hipotètica negociació, ha assenyalat que ha estat l'anterior Consell el que va establir les condicions de l'ERO sense que el nou tinguera opció a la reobertura, per la qual cosa cal "estar a la sentència". El marge de negociació, ha dit, ho dóna la pròpia demanda.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento