Comunitat Valenciana

CGT insta al Consell a arribar a un acord abans que l'Audiència Nacional dicte sentència sobre l'ERO de RTVV

  • VALÈNCIA, 18 (EUROPA PRESS)
Imagen de uno de los estudios de Canal 9 vacío tras el cierre de RTVV
Imagen de uno de los estudios de Canal 9 vacío tras el cierre de RTVV
EUROPA PRESS
Imagen de uno de los estudios de Canal 9 vacío tras el cierre de RTVV

CGT ha instat este divendres al Consell a arribar a un acord abans que l'Audiència Nacional dicte sentència sobre l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) d'Extinció de Radiotelevisió Valenciana, després que s'haja assenyalat la celebració del juí per a l'11 de gener en relació amb la demanda judicial presentada en el seu moment pel sindicat.

La central sindical ha advertit que, de "confirmar-se les previsions" i se sentenciara la nul·litat de l'ERO, les indemnitzacions als treballadors podrien arribar a entre 150 i 200 milions d'euros, una quantitat que creix "com més temps passa" i es calcula que puja en al voltant d'un milió d'euros per setmana. CGT tampoc veu "descartable" que la pròpia Audiència Nacional pot plantejar una qüestió d'inconstitucionalitat, el que allargaria encara més el procés.

El sindicat recorda que les conseqüències de la nul·litat de l'ERO serien "l'obligació de reincorporar a tota la plantilla, que tornaria les indemnitzacions i cobraria els salaris deixats de percebre, a més d'abonar els costos de la Seguretat Social".

La demanda de CGT, únic que no va firmar l'acord de l'ERO, "té moltes probabilitats de prosperar", assegura el sindicat, que afegix que l'execució d'una hipotètica sentència estimatòria de les seues pretensions "suposaria directament l'incompliment de la Llei d'estabilitat Pressupostària" i tindre una plantilla duplicada si el Consell seguix amb els seus plans de crear una nova ràdio i televisió pública "des de zero".

CGT recalca que el Consell ha pressupostat 55 milions d'euros per a posar en marxa el pròxim any la nova RTVV, de manera que, si a això s'afegixen les conseqüències econòmiques derivades d'una possible nul·litat de l'ERO, "ja ens podem imaginar el futur d'esta televisió: començament d'emissions i fos a negre un altre cop en un tres i no res".

El sindicat ha tornat a plantejar a la Generalitat la necessitat d'obrir un procés de negociació per a evitar esta situació i ha demanat una reunió amb el president Ximo Puig, amb la vicepresidenta, Mónica Oltra, i els grups parlamentaris per a aconseguir un acord que "pose fi a la incertesa derivada d'una possible sentència de nul·litat".

Alhora, avisa que està en joc el model d'una RTVV pública amb la proposta del Consell d'una televisió "aerolínies de baix cost" amb uns 300 treballadors que s'ocuparien d'informatius i la resta es privatitzaria a través de productores que "precaritzarien" el mercat laboral.

OPOSICIÓ I ANTIGUITAT

La seua proposta, compartida amb el Comitè d'empresa, suposa una nova RTVV amb un nombre de treballadors suficient, que calcula en uns 800, en la línia de les plantilles d'altres comunitats amb característiques similars, el que suposaria la devolució de les indemnització per part dels reincorporats. El criteri per a això seria l'haver superat un procés de selecció per oposició i antiguitat.

Per al sindicat, esta solució "permetria desbloquejar el conflicte judicialitzat" i la posada en marxa en un "breu termini" amb mitjans públics "sense riscos que es dispari el cost de la nova televisió". A més, el sindicat exigix que el Consell "de manera immediata" es persone en la causa penal oberta contra els exgestors de l'ens "i que lluite perquè es torne fins a l'últim euro robat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento