Les falleres majors i les corts han d'evitar escots "excessius", segons el protocol de JCF

  • Evitar les transparències i escots "excessius", vestir faldilles d'una longitud mínima a l'altura del genoll, utilitzar preferentment talons, limitar l'ús de texans i ser "extremadament cauteloses" en les xarxes socials són algunes de les directrius establides en les 'Normes de protocol i actuació per a les falleres majors de València i les seues corts d'honor', que la Junta Central Fallera (JCF) ha actualitzat per a l'exercici 2016-2017 i que ha penjat al lloc web.
Imagen de archivo de las candidatas a fallera y corte honor 2017
Imagen de archivo de las candidatas a fallera y corte honor 2017
A.ROMERO/JCF

El document, de 14 pàgines, assenyala que les falleres majors "seran considerades personatge públic i, com a tal, tant elles com els seus familiars seran responsables de salvaguardar la imatge de la institució a la qual representen". En la mateixa línia, i respecte a les integrants de les corts d'honor, recalca que les xiques seleccionades "s'ha presentat lliurement a l'elecció i, per això, han de saber que adquirixen un compromís amb la JCF amb la finalitat de representar, amb la major dignitat, les obligacions que comporta el seu càrrec".

La relació determina una sèrie de normes respecte a la indumentària fallera però també per als actes que hagen d'acudir de particular. En este cas, esn diu que "hauran de tindre" en compte les directrius d'"evitar les transparències i els escots excessius; emprar preferentment colors sobris; vestir de faldilla de longitud, com a mínim, per damunt del genoll i en la mesura que siga possible evitar bosses de mà de grans dimensions".

PREFERENTMENT TALÓ I RESTRICCIÓ PER ALS TEXANS

A més, s'insta a "evitar complements extravagants i/o excessivament grans; utilitzar preferentment sabates de taló i l'ús dels pantalons texans queda restringit a aquells actes en els quals siga autoritzat prèviament".

Alhora, s'especifica que en els actes als quals acudisquen de particular rebran informació de com hauran de vestir des de la delegació de Protocol de l'organisme fester. Si la indumentària que porten -diu el text- "es considera indecorosa o no apropiada a l'acte al qual assistix, l'acompanyant que les arreplegue tindrà el facultat d'obligar-les a canviar-se i, en cas de negativa i prèvia consulta amb la Vicepresidència corresponent, deixar-les en els seus domicilis".

Un altre dels apartats se centra en els mitjans de comunicació i les xarxes socials. Queda prohibit que les falleres i les corts concedisquen entrevistes pel seu compte -ja que deu coordinar-les la Delegació de Comunicació de la JCF- i el vicepresident haurà d'autoritzar les fotografies personals que els demanen persones que assistisquen als actes oficials.

NOUS SEGUIDORS

Des del moment de l'elecció de les xiquetes i joves "es prega que totes les seues xarxes socials personals (i la dels familiars directes) augmenten al màxim els nivells de privacitat. Així, la JCF recomana "ser extremadament cautelosos amb els nous seguidors i la sol·licituds d'amistat que poden sorgir després del nomenament".

Queda prohibit "compartir fotografies o vídeos presos de manera personal (per les xiquetes/senyoretes o familiars) durant els actes oficials i a l'interior dels cotxes oficials". A més, s'advertix que "qualsevol ús inadequat de les xarxes socials personals i/o publicació de continguts sensibles incomplint les normes eximirà de responsabilitat a la Junta Central Fallera, desentenent-se esta de la defensa de l'honor de la xiqueta/senyoreta perjudicada".

Comunitat Valenciana

Mostrar comentarios

Códigos Descuento