Barcelona concentra el 57% de les emissions de gasos amb efecte hivernacle de Catalunya

  • Durant el 2014, Catalunya va emetre un total de 43.690 milions de tones de CO2 i Barcelona va liderar les emissions amb 25.056 milions.
  • Les activitats que més emissions van generar van ser les relacionades amb el processament de l'energia.
  • L'AMB ha presentat el protocol metropolità d'actuació per als episodis ambientals d'elevada contaminació atmosfèrica.
Barcelona cubierta por la contaminación atmosférica.
Barcelona cubierta por la contaminación atmosférica.
ACN ARCHIVO
Barcelona cubierta por la contaminación atmosférica.

La província de Barcelona encapçala a Catalunya les emissions de gasos amb efecte hivernacle llançades a l'atmosfera, en representar el 57,3% del total, segons dades publicades per primer cop per l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic i donades a conèixer aquest dijous per la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

Durant el 2014, Catalunya va emetre un total de 43.690 milions de tones de CO2 i Barcelona va liderar les emissions amb 25.056 milions, seguida de Tarragona amb 9.669 milions de tones, el 22,1% del total; Girona amb 4.491, el 10,3%, i Lleida amb 4.473, un 10,2%.

Les activitats que més emissions van generar van ser les relacionades amb el processament de l'energia, excepte a la província de Lleida, on van quedar bastant igualades amb les procedents del sector agrícola.

També aquest dijous, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha presentat el protocol metropolità d'actuació per als episodis ambientals d'elevada contaminació atmosfèrica. Aquest se centra en els casos puntuals de màxima concentració de diòxid de nitrogen (NO2) i de partícules contaminants.

Una de les mesures previstes és una campanya de comunicació i sensibilització ciutadana sobre els episodis concrets de contaminació atmosfèrica.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento