Comunitat Valenciana

Bonig es mostra partidària d'establir nous mecanismes de participació dels militants del PP

  • La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, s'ha mostrat partidària
BONIG Y CARRASCO
BONIG Y CARRASCO
EUROPA PRESS
BONIG Y CARRASCO

d'establir nous mecanismes de participació en el partit, "s'anomenen primàries o d'una altra manera", perquè -segons ha dit- "especialment en el PP de la Comunitat Valenciana, després de perdre les eleccions i molts casos de corrupció, el militant vol participar i nosaltres estem a obrir la seus".

Bonig ha realitzat estes declaracions en una roda de premsa que ha oferit a Castelló en ser preguntada si és partidària de fer primàries en el PP.

Sobre esta qüestió ha destacat que actualment el PP "està fort i unit, amb les seues coses, i estem sent una alternativa clara de govern en els ajuntaments i en la Generalitat Valenciana", per això "apostarem per noves fórmules de participació, i el que tinc clar és que no farem primàries com les que ha fet Ximo Puig".

D'altra banda, Bonig ha assegurat que li agradaria que el congrés regional del PP fora el primer després del nacional, tot i que ha apuntat que "el fet important és que es faça, que es done ja estabilitat a l'estructura i que es visualitze un nou partit per a construir un nou projecte que ens faça atractius als valencians per a 2019".

Preguntada si creu que haurà més polítics valencians a l'organigrama del Govern espanyol, la dirigent popular ha subratllat que tenen "esperança" sobre esta qüestió, tot i que ha dit que "l'important al final no és que hi haja més o menys valencians, sinó que els ministres i alts càrrecs tinguen sensibilitat per a resoldre els problemes valencians perquè hem tingut alguns polítics valencians que en lloc d'una mà ens ha llençat una mà al coll", i sobre esta qüestió s'ha referit a María Teresa Fernández de la Vega.

AJUDA

Bonig ha recordat que el PP ha agraït l'abstenció del PSPV en la investidura de Rajoy i que li ha oferit ajuda al president de la Generalitat, Ximo Puig, així com a iniciatives "perquè abandere temes com el finançament just".

Tot i això, ha censurat que Puig haja dit que el PP de la Comunitat Valenciana era "tòxic per al partit nacional", paraules que -segons Bonig- "em semblen desafortunades perquè en el PP hi ha de tot, com el PSOE i en Compromís i, de moment, a mi en les seus del PP em reben molt bé i no m'ha declarat cap persona 'non grata' com a ell en les tres províncies i en moltes agrupacions. Jo que ell, m'ho faria mirar".

Finalment, preguntada pel manifest que ha fet públic la Plataforma Militants en Pie Castellón, en què demanen que es propicie una moció de censura per a acabar amb el Govern de Rajoy, Bonig ha assenyalat que no volia valorar qüestions internes del PSOE, tot i que ha afirmat que està disposada a ajudar Puig, "tot i que ell preferix ser ostatge de Podem i Compromís, la convivència amb els quals està sent molt dura".

"A nivell intern desitge la millor de les sorts al PSOE, i espere que se centre perquè el centre-esquerra ho ha de pilotar el PSOE, però s'haurà de comportar com este gran partit, amb responsabilitat i que sàpiga unir", ha assenyalat Bonig, qui no creu que les crítiques "desmesurades" de Puig al PP "siga la millor forma".

Segons la seua opinió, "hauran de canviar d'actitud si no volen que en 2019 Compromís li menge el terreny al PSPV".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento