Comunitat Valenciana

Montón assenyala que seguixen en converses amb la UPV per ampliar el Clínic

  • La consellera de Sanitat Universal, Carmen Montón, ha assenyalat este dilluns que seguixen en converses amb la Universitat Politècnica de València (UPV) per a poder ampliar l'Hospital Clínic de València i ha ressaltat que a més este centre és un dels inclosos en el Pla de Dignificació d'Infraestructures sanitàries per a la millora de les seues instal·lacions.
Hospital Clínico de Valencia
Hospital Clínico de Valencia
GVA
Hospital Clínico de Valencia

Montón, després de firmar un acord de col·laboració sanitària amb Aragó, ha assenyalat sobre esta qüestió que continuen en converses amb la UPV per a ampliar l'Hospital aprofitant les instal·lacions de l'antiga seu de l'Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Agrícola, el que permetria créixer al Clínic un 30%.

A més, ha destacat que el Pla de Dignificació d'Infraestructures sanitàries 2016-2020, dotat amb de 75,14 milions d'euros per a esta legislatura, preveu també a l'Hospital Clínic.

Sobre esta qüestió, ha destacat que gràcies a este pla perseguix "dignificar" i "millorar" les infraestructures existents perquè "venim d'una època en la qual la falta d'inversió ha arrossegat la sanitat pública valenciana".

Per esta raó, ha apuntat que a l'any i mig que porten de govern i en el que queda de legislatura hauran de "recuperar el temps perdut" tant en infraestructures com en tecnologia perquè quan el nou equip va accedir al càrrec es van trobar amb el 30% de les tecnologies "obsoletes" i "si no es feia res este percentatge anirien augmentat". Per esta raó, ha ressaltat que en els Pressupostos Generals de la Generalitat es recull "una aposta important" per la tecnologia.

En febrer del 2008, l'anterior govern del PP, presidit per Francisco Camps, va signar un conveni amb la UPV pel que esta cedia la parcel·la i l'edifici de l'Escola d'Enginyers Agrònoms, ubicada al costat de l'Hospital Matern Infantil, a la Conselleria de Sanitat per 14 milions d'euros per a a l'ampliació del Clínic, que havia d'estar conclòs el 2011. Tot i això, la Conselleria de Sanitat va decidir suspendre unilateralment el conveni en 2012 per la crisi.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento