Comunitat Valenciana

Moragues subratlla el "compromís" del Govern amb la façana litoral de la Comunitat Valenciana, amb el doble d'inversió

  • El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha destacat este dilluns el "compromís" de l'executiu central en la millora de la façana litoral valenciana i ha posat com a exemple que este 2016 la inversió s'ha duplicat respecte a l'any passat. Així, ha xifrat en 16 milions d'euros la inversió total enguany front als huit milions que es van injectar en 2015.
Moragues durante su visita a Cap Blanc
Moragues durante su visita a Cap Blanc
DELEGACIÓN DEL GOBIERNO
Moragues durante su visita a Cap Blanc

Moragues ha fet estes declaracions durant la visita que este dilluns ha realitzat a les obres de millora de l'accés a Cala Cap Blanc a Teulada-Moraira (Alacant). L'actuació l'ha desenvolupat la demarcació de Costes a Alacant, que depèn del Ministeri d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient.

"Quan parlem de costa, parlem de patrimoni ambiental, de bellesa paisatgística, d'un patrimoni d'un valor ecològic molt important", ha indicat Moragues, durant la seua visita.

"Estem parlant d'un municipi que és un del focus principals de turisme de la província d'Alacant i de la Comunitat", ha seguit Moragues, que ha puntualitzat que la inversió és de 45.000 euros per a "la millora de l'accessibilitat i s'ha reforçat tot el mur que servix de barana d'accés a Cala Cap Blanc". A més, s'ha xapat "amb pedra natural" l'escalinata i s'ha "estabilitzat el talús, de manera que s'ha millorat la seguretat" a l'accés.

Juan Carlos Moragues ha indicat que les actuacions a les zones de costa són "una prioritat" i en este sentit ha assenyalat que al llarg de 2016 s'ha duplicat la inversió en obres de millora. "Si en 2015 es van invertir huit milions d'euros, en este 2016 s'han invertit 16 milions d'euros. Ací a prop s'ha realitzat una actuació molt important com la reforma de la façana litoral d'Altea, que va inaugurar la ministra d'Agricultura i Medi Ambient, Elena Cebrián", ha destacat.

CAP BLANC

A la zona del Cap Blanc de Teulada, el talús existent es trobava en "mal estat" i es produïen despreniments, "amb gran risc per als banyistes", ha explicat la Delegació.

Per esta raó, el juny s'ha començat a fer l'estabilització de talús. L'actuació ha consistit en una neteja manual i mecànica del perfil del talús que no presentava estabilitat, col·locant-se després uns 125 metres quadrats de malla metàl·lica de triple torsió recoberta de PVC, a fi d'evitar el despreniment de material sobre l'escala d'accés de vianants a la cala i així evitar el perill que això comporta.

A més, el setembre es va procedir a la reconstrucció d'escala on s'ha realitzat un reforç amb doble envà i referit rebut amb morter de ciment en el mur que fa de barana, el xapat de pedra natural en el paviment, semblant a la roca del lloc, i a la zona més baixa s'ha realitzat una ampliació amb mur de maçoneria.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento