Comunitat Valenciana

Mislata comença este dilluns a repartir els tiquets per a les proves d'ADN caní

  • L'Ajuntament de Mislata (València) començarà este dilluns el repartiment dels tiquets per a la realització gratuïta de les proves genètiques dels gossos, uns vals que els propietaris de mascotes han de passar a recollir per l'Oficina d'Atenció al Ciutadà ubicada a la planta baixa de la Casa Consistorial.
Mislata empieza el lunes a repartir los tickets para las pruebas de ADN canino
Mislata empieza el lunes a repartir los tickets para las pruebas de ADN canino
MISLATA
Mislata empieza el lunes a repartir los tickets para las pruebas de ADN canino

Segons ha informat el consistori en un comunicat, el projecte d'ADN caní posat en marxa per a acabar amb el problema dels excrements de gos en la via pública entra, d'esta manera, al seu moment "decisiu". L'horari de repartiment de tiquets serà de dilluns a divendres, de 8.30 a 14.00 hores i de dilluns a dijous també de 16.00 a 20.00 hores.

Al llarg de les pròximes setmanes tots els animals inscrits en el cens municipal d'animals de companyia passaran per les clíniques veterinàries de Mislata per a fer-se una senzilla extracció de sang.

Amb l'objectiu de coordinar els aspectes logístics d'esta important operació, la regidora de Sanitat, Mayka Tarín, va reunir les cinc veterinàries per a confirmar-los que hui comença el repartiment de tiquets i que, una vegada siguen retirats, els propietaris tenen un termini màxim de deu dies per a concertar cita en les seues clíniques.

Les cinc clíniques veterinàries de Mislata (Tropical Manises, Guaus i Miaus, Clínica Mislata, Aintana i Monvet) ja havien donat el seu vistiplau al projecte i han reiterat el seu compromís de col·laborar en la creació del banc d'ADN. L'Ajuntament assumirà el cost de les proves genètiques dels animals inscrits en el cens municipal abans del 31 de desembre de 2016 i a partir de l'1 de gener de 2017 correran per compte dels propietaris.

Tant la inscripció en el cens municipal d'animals de companyia com l'extracció de la mostra d'ADN són de compliment obligat. La nova Ordenança Municipal de Tinença i Protecció dels Animals Domèstics aprovada preveu sancions de 200 euros per no recollir les deposicions fecals. A més, els propietaris que no tinguen censats als seus gossos rebran una sanció de 300 euros i tindran un termini màxim d'un mes per a complir este tràmit de manera obligatòria.

Amb este projecte l'Ajuntament de Mislata pretén posar fi a un dels problemes que més preocupen a la ciutadania i que més afecten a la convivència: "Som conscients que la gran majoria de propietaris de gossos estan molt conscienciats amb este tema i són exemple de bones pràctiques, però per desgràcia encara veiem determinades conductes incíviques que hem d'eradicar una vegada per totes", ha conclòs Tarín.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento