Comunitat Valenciana

El PPCV presentarà una esmena perquè 176.276€ dedicats a assessors d'Oltra s'invertisquen a la residència de Carlet

  • La presidenta del PPCV i síndica del grup parlamentari popular en les Corts, Isabel Bonig, ha criticat que la vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, destina uns diners a contractar quatre nous assessors que "permetria atendre 100 dependents més a la residència pública de Carlet".

Per esta raó, ha anunciat que presentaran una esmena als pressupostos de la Generalitat per a 2017 "perquè els 176.276 euros previstos per a ampliar la nòmina d'assessors d'Oltra es dedique a reforçar la plantilla de la residència", segons ha informat el PP en un comunicat.

Bonig ha afirmat que Oltra "sol pensa a rescatar assessors" i no en "oferir solucions" als dependents i ha exigit a la vicepresidenta que "renuncie a incrementar el seu nombre d'assessors" i destine "els 176.276 euros previstos per a això" a "reforçar la plantilla" de la residència pública de Carlet.

Isabel Bonig ha anunciat la presentació d'esta esmena després de visitar la residència mixta de la tercera edat de Carlet al costat de la portaveu adjunta del grup popular, María José Català, segons ha informat el partit en un comunicat.

La síndica del PPCV ha assenyalat que el departament que dirigix Oltra és "el que més creix" en els pressupostos de 2017 en la consignació destinada a personal de confiança, i passa de 791.224 euros a 1.027.591 euros, "per a cobrir el sou d'11 alts càrrecs i nou assessors".

"Els quatre assessors més que vol tindre Oltra suposen 176.276 euros més a l'any; amb estos diners es podria ampliar la plantilla de la residència de Carlet, amb la incorporació d'auxiliars de clínica, ajudants de residència i zeladors", ha dit Bonig, que ha afegit que això "permetria obrir les tres plantes que romanen tancades i cobrir les 40 places que tenen vacants, de manera que la residència podria atendre 100 persones dependents més", ha explicat.

Bonig ha destacat que la llista de sol·licitants d'atenció residencial en la Comunitat "suma 2.000 inscrits que esperen una mitjana de dos anys", però Oltra "només pensa a rescatar assessors i no a oferir solucions als dependents".

La presidenta del PPCV considera que la fotografia publicada en els mitjans de comunicació denunciava un cas "dramàtic i lamentable" ocorregut en esta residència i és "la imatge que resumix el fracàs d'Oltra, perquè sabia el que estava ocorrent i no va actuar fins que va veure la fotografia en els mitjans".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento