El Palau s'obri al públic jove amb un concert 'Casual' de l'OV i una sessió after amb DJ
El Palau s'obri al públic jove amb un concert 'Casual' de l'OV i una sessió after amb DJ EUROPA PRESS

El Palau de la Música busca "construir nous públics" sense perdre als seus habituals i atreure als joves amb el projecte 'Casual Concert & Lounge', un concert "informal" de l'Orquestra de València (OV) que, baix la direcció de Josep Vicent, interpretarà cèlebres 'highlights' de la música clàssica, comentats a manera de diàleg per la presentadora Nuria Roca. La vetllada s'llargarà a la nit amb una sessió after a càrrec del DJ i contrabaix IMGL (DJ Live Set), en què els assistents podran conversar amb els músics.

La cita tindrà lloc el divendres 18 de novembre. Arrancarà amb la part clàssica a la Sala Iturbi a les 20.30 hores i continuarà amb la sessió DJ al hall dels tarongers a les 21.30 hores. Es tracta d'un muntatge de producció pròpia i íntegrament valencià, ha subratllat el director del Palau, Vicent Ros, durant la seua presentació en roda de premsa al costat de la presidenta de l'auditori, Glòria Tello, i el mestre valencià Josep Vicent.

El concert tindrà una il·luminació especial semblant a la dels concerts de rock, els músics de l'OV vestiran de manera informal, allunyats de la rigidesa i la serietat dels concerts d'abonament, i es realitzarà un muntatge audiovisual a dues càmeres que permetran seguir de prop els detalls del concert.

Baix la direcció de Josep Vicent, l'orquestra interpretarà els clàssics de 'Short Ride in a Fast Machine' de John Adamas, 'Adagio per a orquestra de corda' de Samuel Barber, una selecció del ballet de 'Romeo i Julieta' de Serguei Prokófiev, la 'Rhapsody in blue' de George Gerhwin -amb la participació del pianista valencià Carles Marin- i el cèlebre 'Bolero' de Ravel.

Durant el recital, la periodista Nuria Roca actuarà com a "pont" entre la música i el públic acostant el repertori als joves a manera de diàleg.

És la primera vegada que el Palau de la Música de València oferix un projecte d'estes característiques, tot ique ja es fa en altres auditoris del món, ha apuntat el director de l'auditori. Per a Ros, cal "potenciar" este tipus de "muntatges innovadors" i de "producció pròpia" encaminats a "obrir el Palau" a nous públics sense perdre la seua "excel·lència".

Aquesta primera experiència espera atreure al voltant d'un miler assistents i per a maig ja es preveu un nou concert 'Casual Concert & Lounge' amb la mateixa filosofia però amb un programa diferent.

A poc a poc, ha apuntat la presidenta del Palau, Glòria Tello, la idea és que el Palau es convertisca en una "referència per als valencians i que es dirigisca a tot el món".

"Sense barreres"

'Casual Concert & Lounge' suposa el retorn del mestre Josep Vicent a l'auditori valencià després de més de deu anys. La seua intenció amb este projecte és fer "desaparèixer barreres" i obrir les portes de la música "sense intermediaris" per a "arribar al fet emotiu del so".

En aquest sentit, el repertori tindrà una "estructura harmònica que fa un tot" des de "moments dramàtics, emotius, romàntics i d'enfrontament sonor fins a concloure amb un diàleg entre l'ésser humà i la divinitat", ha ressaltat.

Vicent ha celebrat aquest tipus de projectes en la seua terra natal. En general, ha dit, "en el món de la cultura moltes vegadesse paga més pel que ve de fora que el propi". En el seu cas ha hagut de construir-se com a artista als països nòrdics però s'ha mostrat esperançat que "el procés de creació de produccions pròpies del Palau anirà generant a poc a poc valors. Jo el meu valor com a artista l'he construït fora, però potser una nova generació d'artistes poden fer-ho dins".

Consulta aquí más noticias de València.