Una misteriosa mala olor es propaga per Barcelona

  • Medi Ambient contracta una empresa especialitzada per investigar-ho.
  • Se sospita del Port o la Zona Franca.
  • Afecta a L’Hospitalet i el Prat.
La conselleria de Medi Ambient està fent inspeccions
al polígon de la Zona Franca i al Port de Barcelona per determinar l’origen d’una
misteriosa pudor que està provocant molèsties de manera "puntual" des del passat estiu a veïns de
L’Hospitalet de Llobregat, El Prat i a diversos barris de Barcelona, com la zona de Ciutat Vella, l’Esquerra de L’Eixample, Les Corts o Sarrià.

Totes les institucions afectades es reuniran avui per crear un organisme que tracti aquest tema. L’únic que se sap és que l’olor s’assembla als "pixums de gat, però molt més forts", segons afirmen Ana Artal i Ariadna Cabré, a les que la pudor "ens entra per la finestra de casa, procedent del carrer". L’olor no és perjudicial per la salut.

Des de la Generalitat reconeixen a 20 minutos que investiguen "l’àmbit industrial" per determinar l’origen del ferum i, per això, s’ha contractat una empresa especialitzada que ha posat personal de guàrdia a determinades àrees de la Zona Franca i el Port per "analitzar els diferents episodis i d’on provenen".

Les inspeccions es fan a diferents hores del dia. La causa podria ser un derivat del nitrogen i es descarta l’amoníac. L’Ajuntament del Prat va ser el primer a donar l’alarma i va informar al de L’Hospitalet per saber si ells tenien queixes.

Els tècnics de Salut Pública de L’Hospitalet van fer inspeccions, però "no es va trobar el focus de l’olor a la ciutat", afirmen. Tots dos ajuntaments es van dirigir a la Generalitat perquè n’investigui l’origen per acabar amb les males olors.

Cap indicador estrany

L’Agència de Salut Pública de Barcelona no ha trobat cap indicador estrany en les vuit estacions medidores de la qualitat de l’aire que té repartides per la ciutat.

"Si hi hagués alguna incidència rellevant, com una fuita, es detectaria ràpidament. No hi ha hagut cap episodi estrany", comenten des de Salut Pública.

"No hi ha res que ens obligui a actuar de cap manera", apunten. Cap de les persones afectades ha presentat una denúncia ni l’olor "ha provocat cap malaltia".

L’Agència qualifica les olors com "molèsties de comfort i circumstancials".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento