Professors associats de la UV denuncien a la Unió Europea la seua "precària situació"
Professors associats de la UV denuncien a la Unió Europea la seua "precària situació" PLATAFORAM PDI ASSOCIAT UVEG

Professors associats de la Universitat de València (UV) han fet pública una denúncia davant de la Unió Europea en què criden l'atenció sobre la seua "situació insostenible de precarietat absoluta" amb sous d'entre 200 i 450 euros, una xifra "irrisòria" per a aquest col·lectiu que ha accedit a la docència a través de concursos públics de mèrits i capacitat.

Representants de la Plataforma PDI Associat UVEG han donat a conèixer en roda de premsa aquesta iniciativa, que posa en relleu les "precàries condicions laborals" d'aquest personal docent i investigador (PDI).

En aquest sentit, la plataforma de professors associacions -que integren 1.200 docents- explica que molts d'aquests professionals són doctors acreditats per les agències d'avaluació ANECA, del Ministeri d'Educació, i AVAP, de Generalitat Valenciana, i Màsters amb més de 25 anys d'experiència en el món de l'empresa i/o educació, i que porten tots els seus coneixements i pràctica al món universitari.

Es tracta de personal docent PDI que porta contractat fins a 20 anys amb la mateixa figura contractual i sense recorregut laboral en la pròpia universitat. Per tot això, aquest col·lectiu reclama a la Comissió de Peticions del Parlament Europeu "mecanismes per a l'accés a la promoció de la carrera docent, a través d'una nova figura contractual, i una remuneració digna i adequada al nivell de qualificació fet". "A igual treball, igual salari", argumenten.

Davant del que qualifiquen de "falta de diàleg amb el Rectorat i la Conselleria d'Educació", sol·liciten davant de la Unió Europea una "transformació immediata dels contractes temporals en indefinits, d'acord al que establix la Directiva 1999/70 CE".

A la mateixa línies, demanen la mediació de la Unió Europea per a "evitar la discriminació davant de la resta de figures contractuals de la pròpia Universitat en relació amb la valoració de mèrits per experiència docent i investigadora per ser associats, així com el mateix tracte per tindre reserva de plaça o condicions per a excedències".

"Promeses incomplides"

El col·lectiu subratlla les "promeses incomplides" i recorda, en un comunicat, que van rebre el maig de 2015, "dies abans de les eleccions autonòmiques, el suport i el compromís de la majoria dels partits polítics que llavors conformaven les Corts Valencianes, i que es presentaven a les comicis".

Van signar aquell suport a les seues reivindicacions el PSOE, Compromís, Esquerra Unida, i també de Podem, que es presentava per primera vegada a les eleccions, conclouen.

Consulta aquí más noticias de València.