En declaracions als mitjans al parlament valencià, ha qualificat de "vergonyós" que un govern que té una Conselleria de Transparència "sigui condemnat per segona vegada pel TSJCV per trepitjar i aixafar els drets fonamentals de diputats del grup popular".

Ibáñez ha assenyalat que "el secret que baix set claus guardava" el conseller d'Educació, Vicent Marzà, que era la caixa fixa de les universitats públiques, "ja no serà un secret" perquè "el TSJCV acaba de dir a Marzà, a Oltra -vicepresidenta- i a Puig -president del Consell- que comencen a ensenyar la caixa fixa de les universitats".

"PAGAMENT DE LA SEUA BUTXACA"

"Puig i Oltra han sigut condemnats pel TSJ, per la seua opacitat, per la seua falta de transparència i per voler aixafar drets fonamentals", ha dit el diputat, que ha preguntat si tots dos "van a pagar de la seua butxaca les costes processals o si van a ser els valencians els qui van a seguir pagant l'opacitat i intransigència d'este Consell negant drets fonamentals".

També ha anunciat la presentació este matí d'una queixa al president de les Corts, Enric Morera,

perquè considera que el Consell està "incomplint" l'article 139 de la Llei d'Hisenda Pública "doncs des del mes d'agost no ha presentat la situació comptable de la Generalitat que té l'obligació de presentar mes a mes" i "deu la de setembre i octubre".

"Es vulneren drets fonamentals dels diputats que sol tenen accés a l'última presentada. És vergonyós vore com s'oculta la situació comptable i econòmica de la màxima institució. Ens poden contar el que vullguen però sol han presentat els comptes fins a agost. Els diners públics els ciutadans no saben a data de hui com està", ha conclòs.

Consulta aquí más noticias de València.