La Policia es persona en noves seus públiques i conclou el requiso de documentació per la investigació de la F1
La Policia es persona en noves seus públiques i conclou el requiso de documentació per la investigació de la F1 HRT

Esta operació policial va començar este dimecres en les instal·lacions esportives de Xest (València), on els agents, en companyia del fiscal Anticorrupció encarregat d'esta investigació, es van presentar a primera hora per a recollir diferent informació -contractes, expedients, etc-.

Seguidament, els agents es van dirigir a diverses seus públiques ubicades en el Complex 9 d'Octubre. En total, s'han intervingut nombrosos documents i alguns ordinadors en relació amb la compra de l'empresa Valmor per un euro i amb diferents edicions del Gran Premi de Fórmula 1 celebrada a València.

La investigació de la F1 ha començat per una denúncia de Fiscalia Anticorrupció i està oberta per presumptes delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics. S'investiguen les suposades irregularitats comeses per l'expresident de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps; l'exconsellera de Turisme, Cultura i Esport Lola Johnson i l'expilot Jorge Martínez 'Aspar' en l'organització del Gran Premi de Fórmula 1.

La setmana passada, el jutjat va acordar el secret d'una peça de les actuacions després de sol·licitar el fiscal noves diligències que aconsellava que no foren conegudes per les parts per a evitar perjudicar la investigació en curs.

En concret, el ministeri públic requeria en esta nova fase de la investigació més documentació rellevant, com factures i informació comptable, per a l'aclariment dels fets que s'investiguen sobre els premis de Fórmula 1 celebrats al circuit urbà de València entre els anys 2008 i 2012. Després d'això, este mateix dimecres i dijous, els agents s'han personat en diferents entitats per a recollir diversa informació.

LA INVESTIGACIÓ

La querella de Fiscalia Anticorrupció que va donar origen a esta causa es va centrar en quatre aspectes fonamentals, entre ells, el contracte signat entre Valmor i l'empresa pública Circuit del Motor per organitzar la Fórmula 1, pel que la mercantil no va pagar "ni un euro", en perjudici dels fons públics i l'ordre perquè la Generalitat es constituïra com a avalador de Valmor sense seguir el procediment administratiu fixat a la Llei d'Hisenda de la Generalitat i la Llei de Pressupostos de 2011.

Els altres dos són, segons la querella, l'ordre que Camps va donar a Johnson, malgrat que no tenia competència per a això, perquè firmara el contracte de 19 de juliol de 2011 pel que el Govern autonòmic prestava l'aval a l'empresa; i l'assumpció per part del Consell del cànon anual de 26 milions de dòlars "sense assumir cap dret".

Consulta aquí más noticias de València.