Comunitat Valenciana

Cierval arriba a un acord de "futur" que modifica els seus estatuts

  • L'entitat també ha acordat la liquidació del 95% del deute de la Confederació Empresarial de la província d'Alacant (Coepa),  en concurs de creditors.
  • Segons els seus responsables, CIERVAL ix "més forta" i "més unida que mai", i amb una previsió d'ingressos d'uns tres milions anuals.
  • També es preveu l'elaboració d'un reglament i un codi ètic i de bon govern que permeta ser una "organització eficaç i transparent".
Acuerdo de Cierval
Acuerdo de Cierval
EUROPA PRESS
Acuerdo de Cierval

La Junta Directiva de la Confederació d'Organitzacions Empresarials de la Comunitat Valenciana (Cierval) ha assolit aquest dimecres un acord "de futur" que preveu la reforma dels seus estatuts, modifica la composició de la seua Assemblea General i aprova la liquidació del 95% del deute de la Confederació Empresarial de la província d'Alacant (Coepa), actualment en concurs de creditors.

Així ho ha anunciat el president de Cierval, José Vicente González, en una roda de premsa al costat dels representants provincials, el president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), Salvador Navarro, el president de la Confederació Empresarial Alacantina (Coepa), Francisco Gómez, i el president de la Junta Gestora de la Confederació d'Empresaris de Castelló (CEC), Néstor Pascual.

Tots ells s'han mostrat molt "contents" i fins i tot "eufòrics" amb l'acord tancat hui que haurà de ser ratificat a l'Assemblea General del pròxim 20 de desembre. Després de setmanes de negociacions i "moltes discussions", han admès, ix una Cierval "més forta i "més unida que mai", i a la qual li ixen els comptes amb una previsió d'ingressos d'uns tres milions anuals.

En aquest punt, José Vicente González ha volgut deixar clar que "els números quadren" i Cierval està al corrent dels seus pagaments a Hisenda, Seguretat Social, personal i proveïdors, mentre Salvador Navarro ha apuntat que amb la "complementarietat" de la Llei de Participació Institucional, els fons que les organitzacions provincials siguen capaços d'ingressar i els que obtinga la patronal autonòmica "la rendibilitat de l'aposta serà moltíssim major".

L'acord pretén actualitzar Cierval als "temps moderns" amb la reforma dels seus Estatuts, que daten de 1999, per a fer una entitat "més àgil, més eficient i pròxima a les empreses", ha assenyalat González, qui ha destacat la seua "visió global" de les organitzacions empresarials de la Comunitat Valenciana.

A partir d'ara, Cierval concentrarà el gros de l'estructura tècnica i administrativa amb al voltant de 20 persones, mentre les confederacions provincials es mantindran però amb una estructura "molt més reduïda" d'unes tres persones en cadascuna d'elles.

A més, es permetrà la integració directa en Cierval d'organitzacions, sectorials, territorials i col·legis professionals. Tots ells podran ser membres al mateix temps que de Cierval, de la CEV, Coepa o la CEC, en la proporció que desitgen.

El pes de les organitzacions a l'Assemblea General

Així, la formació de l'Assemblea General, el número de membres de la qual encara està per determinar, reservarà un 30% per a la CEV, CEC i Coepa, a raó d'un 10% per a cada una d'elles, "prescindint dels criteris de població". Un 40% de l'Assemblea es reservarà a les pròpies organitzacions provincials que vullguen tindre més d'un 10%, a les territorials, sectorials, col·legis professionals, etc.

I un altre 30% com a màxim a les empreses directament associades (Edas), "les que per la seua mida volen tindre una presència directa en la confederació però que paguen les quotes que paguen no podran tindre més d'un 30% dels vots", ha puntualitzat González. A més, s'afegeix que cap de les organitzacions podrà tindre més d'un 30% dels vots.

Els nous estatuts preveuen que el president de Cierval serà elegit per Assemblea General, per un màxim de dos mandats de quatre anys cadascun. Els presidents de cada confederació provincial seran al seu torn vicepresidents nats de Cierval i les reunions de la Junta Directiva se celebraran en les tres províncies de manera proporcional al PIB i la població -aproximadament 5 a València, 4 a Alacant i 2 a Castelló-.

També es preveu l'elaboració d'un reglament i un codi ètic i de bon govern que permeta ser una "organització eficaç i transparent".

El president de Cierval ha confessat que arribar a aquest acord "no ha estat un treball fàcil" però "finalment ens hem posat d'acord, és un èxit de tots i un projecte comú de futur del qual tots som responsables i que esperem siga una realitat abans de final d'any", ha confiat.

COEPA, un "vell" problema

En la mateixa línia, el president de la CEV, Salvador Navarro, ha ressaltat aquest "projecte comú de futur" front a la "situació de nebulosa" que es vivia fins ara, ha dit. Ací "guanyem tots, no les organitzacions sinó el món empresarial de la Comunitat Valenciana".

El futur, ha advertit, passa per estar tots "units" i ha expressat la seua satisfacció en "ajudar una organització germana del sud" com és Coepa.

Precisament el president de la confederació alacantina s'ha mostrat "molt content" amb l'acord, que preveu la liquidació del 95% del seu deute amb Cierval i que espera que li permeta fer front a un "problema que venia de lluny", ha dit, "d'un model de subvencionisme que no funcionava".

Per això, ha explicat Francisco Gómez, s'ha presentat un pla de viabilitat que fa unes "estructures lleugeres" i concentra part de la càrrega que té en la seua autonòmica Cierval, amb estructura adequada per a donar-los servicis que deleguen absolutament en ella.

Divendres que ve, Coepa celebrarà una junta de creditors i gràcies a l'acord tancat aquest dimecres, el "pla de viabilitat és una realitat", ha celebrat. La seua intenció és convertir-se en "referent que aposta per una patronal forta, independent, unida i que represente realment els interessos dels empresaris" amb un "model equilibrat".

Des de la CEC, Néstor Pascual ha celebrat que s'obri una etapa "il·lusionant" amb una patronal "més unida" en què es veu que "tots som precisos", malgrat que a Alacant i Castelló "estem travessant un període difícil però estem lluitant i eixint endavant".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento