Comunitat Valenciana

La Policia es persona al Circuit del Motor per a recollir documentació sobre la F1

  • La justícia investiga, en aquesta peça separada del cas Valmor presumptes delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics.
  • Es tracta de  factures per a l'aclariment dels fets que s'investiguen sobre els premis de Fórmula 1 celebrats  entre els anys 2008 i 2012.
  • La querella es va centrar en 4 aspectes fonamentals, entre ells, el contracte signat entre Valmor i l'empresa pública Circuit del Motor.
El piloto brasileño Felipe Massa (Ferrari) rueda por el circuito urbano de Valencia durante la primera sesión de entrenamientos libres del Gran Premio de Europa de Fórmula Uno que se disputa por las calles de la capital valenciana.
El piloto brasileño  Felipe Massa (Ferrari) rueda por el circuito urbano de Valencia durante la primera sesión de entrenamientos libres del Gran Premio de Europa de Fórmula Uno que se disputa por las calles de la capital valenciana.
Manuel Bruque / EFE
El piloto brasileño Felipe Massa (Ferrari) rueda por el circuito urbano de Valencia durante la primera sesión de entrenamientos libres del Gran Premio de Europa de Fórmula Uno que se disputa por las calles de la capital valenciana.

Agents de la Policia Judicial s'han personat aquest dimecres en dependències del Circuit del Motor, en Xest (València), per a recollir documentació en el marc de la investigació que se segueix en un jutjat de la ciutat per presumptes irregularitats en l'organització del Gran Premi de Fórmula 1, segons ha pogut saber Europa Press.

Els agents han acudit aquest matí a les dependències de Xest després que la setmana passada el jutjat que porta la causa, el número 2 de València, declarara el secret de sumari d'una les peces separades de l'anomenat cas Valmor per a recollir més documentació relacionada amb la celebració de la prova automobilística.

Des de la Generalitat han apuntat que facilitaran tot allò requerit als agents i han mostrat la seua col·laboració perquè s'aconseguisquen aclarir els fets investigats. Alhora, esperen que aquesta actuació no entelie el Gran Premi que està previst que es celebra aquest cap de setmana en Xest.

La investigació de la F1 va començar per una denúncia de Fiscalia Anticorrupció i està oberta per presumptes delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics. S'investiguen les suposades irregularitats comeses per l'expresident de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps; l'exconsellera de Turisme, Cultura i Esport Lola Johnson i l'expilot Jorge Martínez 'Aspar' en l'organització del Gran Premi de Fórmula 1 que s'ha celebrat a València.

La setmana passada, el jutjat va acordar el secret de les actuacions després de sol·licitar el fiscal noves diligències que aconsellava que no foren conegudes per les parts per a evitar perjudicar la investigació en curs.

En concret, el ministeri públic requeria en aquesta nova fase de la investigació més documentació rellevant, com factures i informació comptable, per a l'aclariment dels fets que s'investiguen sobre els premis de Fórmula 1 celebrats al circuit urbà de València entre els anys 2008 i 2012. Després d'això, aquest mateix dimecres, la Policia s'ha personat en Circuit del Motor a per documentació.

La investigació

La querella de Fiscalia Anticorrupció que va donar origen a aquesta causa es va centrar en quatre aspectes fonamentals, entre ells, el contracte signat entre Valmor i l'empresa pública Circuit del Motor per organitzar la Fórmula 1, pel que la mercantil no va pagar "ni un euro", en perjuí dels fons públics i l'ordre perquè la Generalitat es constituís com a avalador de Valmor sense seguir el procediment administratiu fixat a la Llei d'Hisenda de la Generalitat i la Llei de Pressupostos de 2011.

Els altres dos són, segons la querella, l'ordre que Camps va donar a Johnson, malgrat que no tenia competència per a això, perquè signara el contracte de 19 de juliol de 2011 pel que el Govern autonòmic prestava l'aval a l'empresa; i l'assumpció per part del Consell del cànon anual de 26 milions de dòlars "sense assumir cap dret".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento