Comunitat Valenciana

Les Corts ajornen la votació de Maite Fernández per al Consell Rector de la CVMC

  • Els cinc grups parlamentaris han acordat ajornar el primer punt de l'ordre del dia del ple de les Corts, que consistia en la votació de Maite Fernández per a formar part del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), la nova RTVV, segons ha informat el president del parlament valencià, Enric Morera, després de rebre l'escrit signat per tots els síndics.

L'elecció de Fernández va quedar pendent el passat 20 d'octubre, quan el ple de les Corts va elegir al president del Consell Rector, Enrique Soriano, així com la resta de membres d'este òrgan -que ja s'ha constituït-, excepte a la candidata del PP Maite Fernández com a membre provisional en representació del Consell de Ciutadania, en no aconseguir la majoria de dos terços necessària en primera votació.

Els diputats del PP van abandonar les votacions per no participar en un procés que, segons van afirmar llavors, no els havia agradat i s'havia "assenyalat al PP per les persones propostes".

Així, segons la llei, Maite Fernández havia de sotmetre's a una segona votació, en què necessitava els vots de tres cinquenes parts de l'hemicicle. Tot i això, i malgrat que este punt del dia figurava a l'ordre del dia, l'anunci del PP que no participarien en la votació per "coherència" ha provocat que finalment els cinc síndics hagen optat per demanar el seu ajornament.

La portaveu popular, Isabel Bonig, va incidir este dimarts que el PP -que inicialment ha plantejat a esta candidata però formalment no va signar l'escrit de proposta- no volia participar en la votació i els seus diputats entrarien al ple però no votarien.

El seu homòleg socialista, Manolo Mata, ha subratllat que "no té cap sentit que se sotmeta a votació a una persona que no té el suport de qui la proposa", advocant així per la retirada del punt, mentre Antonio Montiel instava en este mateix sentit a evitar "fer passar a esta persona per esta ofensa" i el síndic de Ciutadans, Alexis Marí, veia "incongruent" i "il·lògic" que el PP "faça una proposta i després no la valide" tot i que sap que "té el suport de Ciutadans, del PSPV i de Compromís".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento