Comunitat Valenciana

València expropia un solar al cosat del Sant Pius V per a fer un jardí que "dignifique" l'entorn

  • L'objectiu de l'espai, segons ha explicat el regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, és dignificar l'entorn del Museu de Belles Arts.
  • L'import del solar puja a 803.589 euros i té la corresponent reserva pressupostària enguany, pel que en 2017 ja es podrà programar el jardí.
  • Les obres, que es  finançaran amb càrrec al Pla Confiança i tenen un pressupost de 980.000 euros, està previst que finalitzen en el mes d'abril.
Entorno del jardín del Museo de Bellas Artes
Entorno del jardín del Museo de Bellas Artes
AYUNTAMIENTO VALENCIA
Entorno del jardín del Museo de Bellas Artes

El regidor de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Vicent Sarrià, ha anunciat que la Junta de Govern Local va a portar a terme l'expropiació d'una parcel·la de 666 m2 ubicada al carrer d'Alboraia, al costat de les instal·lacions de la Creu Roja, en què tal com preveu el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) es farà un jardí que "dignifique" l'entorn del Museu de Belles Arts.

L'import d'aquest solar puja a 803.589 euros i té la corresponent reserva pressupostària enguany, fet que permet que el pagament s'efectue de seguida i el pròxim any ja es puga programar el jardí previst. Així, ha assenyalat Sarrià, "l'entorn del Museu de Belles Arts tindrà per fi l'entorn digne que es mereix, després de només 18 mesos de gestió de l'actual govern municipal".

L'edil ha recordat que estan en obres l'obertura i urbanització del carrer del Pintor Genaro Lahuerta, la peatonalització de la Volta del Rossinyol i la reculada del mur de Vivers amb la restauració paisatgística dels terrenys que ocupava l'antic zoològic amb una nova zona verda.

Aquestes obres, que es van iniciar fa un mes amb una inversió amb càrrec al Pla Confiança de 980.000 euros, estaran finalitzades en el mes d'abril. Amb l'expropiació que ara es porta a terme es connectarà directament de manera de vianants a través d'una zona enjardinada el carrer Alboraia amb el carrer Flora.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento