Comunitat Valenciana

El cadell de lleopard de Bioparc s'anomenarà Ekon per elecció d'escolars valencians

  • El cadell de lleopard de Bioparc València s'anomenarà Ekon. En l'elecció del nom d'este xicotet lleopard nascut el mes de juliol passat han participat uns 1.000 escolars de diferents institucions educatives de la Comunitat Valenciana, segons ha informat el parc en un comunicat.
Imagen de dos leopardos en el Bioparc de Valencia.
Imagen de dos leopardos en el Bioparc de Valencia.
BIOPARC
Imagen de dos leopardos en el Bioparc de Valencia.

El Departament d'Educació de Bioparc va contactar amb docents des d'infantil fins a batxillerat per a oferir-los l'oportunitat que el seu alumnat poguera participar en l'elecció del nom d'este exemplar mascle.

El fet de compartir esta acció amb els escolars té com a objectiu "la construcció de vincles afectius per part d'estos xiquets i joves amb animals d'espècies amenaçades com a forma de conscienciació en la conservació de l'entorn i el planeta".

Bioparc ha explicat que el procés de participació ha estat "senzill". En concret, els alumnes primer havien de visualitzar un vídeo en classe i després elegir per consens o votació entre un dels tres noms: Ekon, Okon o Kaos, que els cuidadors del parc havien elegit per al cadell. Després els professors feien arribar a través del web de docents de Bioparc el seu formulari omplit.

El nom elegit ha estat Ekon, denominació nigeriana que significa "fort", amb un 64% dels vots, quedant en segon i tercer lloc i a gran distància les altres dues opcions: Okon, paraula del mateix país africà que es referix a "nascut de nit", amb un 19%, i Kaos, l'estat primigeni dels cosmos en la mitologia grega, amb un 17%.

En estos dies es pot vore en el seu recinte exterior al xicotet lleopard explorant i aventurant-se amb els troncs, arbres, ria, roques i diferents altures d'este espai de naturalesa salvatge que és el seu hàbitat, baix la vigilància de la seua mare i el control dels seus cuidadors.

Este naixement es va produir en el marc d'un programa de reproducció d'espècies amenaçades del lleopard de Sri Lanka (panthera pardus kotiya) que segons les últimes dades de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN) s'estima té una població en estat silvestre d'entre 700 i 950 exemplars, fet que suposa un evident risc d'extinció de l'espècie.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento