AVE urgeix al Govern a fixar data per a l'AVE Barcelona-Alacant i la doble plataforma del Corredor
AVE urgeix al Govern a fixar data per a l'AVE Barcelona-Alacant i la doble plataforma del Corredor Europa Press

El president de l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), Vicente Boluda, ha urgit al Govern d'Espanya a fixar una data per a l'alta velocitat entre Barcelona i Alacant, així com a "comprometre's" que en 2018 "existisca ample internacional des d'Almeria fins a la frontera francesa" en el Corredor Mediterrani i a fixar una "data de començament que realment es complisca" per als treballs de la doble plataforma.

Així ho ha indicat Boluda, després de presentar un nou calendari de comunicació que permet seguir les obres del Corredor Mediterrani, on ha fet unes exigències al nou Executiu en relació amb les obres que afecten esta infraestructura.

Per a Boluda, el nou Govern deu "apostar" pel Corredor a través dels fets i no únicament amb paraules, ja que ha reivindicat que es tracta d'una infraestructura necessària no només per a la Comunitat, sinó per al conjunt d'Espanya. "No n'hi ha prou que ho diga, sinó que el Govern ha de donar mostres amb fets que la seua aposta és total i que la posada per l'ample internacional avança i el tercer carril és una solució provisional", ha reivindicat.

Per aquesta raó, considera que una demostració del compromís seria posar data a l'alta velocitat entre Barcelona i Alacant, així com "comprometre's" que en 2018 "existisca ample internacional des d'Almeria fins a la frontera francesa" en el Corredor Mediterrani i fixar una "data de començament" per als treballs de la doble plataforma que "realment es complisca".

Pròxims actes

Amb l'objectiu de visibilitzar la necessitat del Corredor Mediterrani, ha avançat que AVE farà aquest pròxim mes de desembre un acte empresarial a l'estació de La Encina per a reivindicar la infraestructura. De fet, aquestes reunions es prolongaran tots els mesos de desembre fins a 2025, quan està previst que concloguen les obres de la doble plataforma.

Alhora, els empresaris valencians han organitzat actes als llarg de tota la cornisa mediterrània durant gener i fins al març de 2017 per a explicar la urgència i necessitat del Corredor.

Consulta aquí más noticias de València.