Comunitat Valenciana

El PP presentarà una esmena a la totalitat dels pressupostos presentats pel Consell

  • El grup parlamentari popular considera que el govern valencià és "prepotent i superb" i es riu a la cara dels valencians.
  • Segons Rubén Ibáñez (PP), "el parlament per a aquest govern no és més que els vuit vots que necessiten de Podem" per a aprovar el seu pressupost.
  • Per últim, asseguren que els comptes preveuen un augment del número d'assessors en Hisenda, en el gabinet de Presidència i a la Conselleria d'Oltra.
Eva Ortiz y Rubén Ibáñez, del GPP en las Corts
Eva Ortiz y Rubén Ibáñez, del GPP en las Corts
EUROPA PRESS
Eva Ortiz y Rubén Ibáñez, del GPP en las Corts

El grup popular en les Corts presentarà una esmena a la totalitat a la llei d'acompanyament i a la llei de pressupostos de la Generalitat per a 2017 davant de la "prepotència i supèrbia" del Consell, que segons la seua opinió "es riu a la cara dels valencians".

La portaveu adjunta, Eva Ortiz, ha explicat que la llei d'acompanyament "recull una nova pujada generalitzada d'impostos per als valencians per la modificació d'amagatotis de més de 20 normes diferents que impliquen, entre d'altres, l'adéu al bou embolat per la llei d'espectacles, o la pujada a l'impost de successions".

Per la seua banda, el portaveu d'Economia, Hisenda i Pressupostos del grup, Rubén Ibáñez, ha afirmat: "Ja hi ha prou d'un govern prepotent i superb que es riu a la cara dels valencians. El PP va a fer tornar aquesta llei i li va a dir al Consell que escolte al parlament, als ajuntaments, a les províncies i als ciutadans" perquè aquest pressupost "trenca la cohesió territorial i aixafa els drets dels ciutadans".

Davant d'això, ha assegurat, el Consell tindrà davant al PP, que va a analitzar "quins mecanismes es poden activar perquè es faça cas a les resolucions del parlament que són de compliment obligat".

Ibáñez ha explicat que "mai s'havia donat en la història de la Comunitat que un govern desobeïsca les resolucions del parlament" i ha lamentat: "No volen saber res del que aproven les Corts desobeint en qüestions tremendament sensibles; no han volgut saber res del fons de 150 milions d'euros per als ajuntaments, tampoc de la reducció d'alts càrrecs i assessors de l'administració i també han desobeït que no es puajaren els impostos".

Segons la seua opinió, "el parlament per a aquest govern no és res més que els vuit vots que necessiten de Podem per a tirar endavant el seu pressupost i es riuen de Montiel doncs no treuen endavant res del que es vota ací".

Dèficit social

El Popular ha explicat que el pressupost de 2017 "aprofundeix en el dèficit social, augmentant la diferència entre les promeses i els incompliments" i si al de 2015 la despesa social de tot el pressupost representava el 86% en els de 2017 és del 84,6%, un 2,20% menys que en els últims comptes del PP. A més, ha subratllat, "hi ha un augment de la despesa corrent en un 5,5%, 700 milions d'euros més en despesa corrent".

També ha criticat que "el pressupost preveu l'eliminació de personal en qüestions sensibles com Intervenció, Advocacia, extinció d'incendis, emergències o 1.700 professors en primària, mentre -al mateix temps- el conseller d'Hisenda es puja un 20% en assessors, Oltra un 80% més d'assessors en la seua Conselleria o en el gabinet de Presidència".

"Els ajuntaments i municipis els importen bastant poc, com lamentava Ribó fa poc. Les baixades d'inversions en territori és esgarrifós, com mai abans s'havia vist. A la província de Castelló les inversions en municipis cauen un 88% respecte a 2016, a Alacant cauen un 43% i només  a València augmenta, tot i que un 5%", ha afegit.

Per tot això, ha indicat que este és un "govern d'oposició ancorat en la recerca del passat que no avança, no dóna un pas endavant cap al futur, cap a la construcció d'una nova Comunitat" i "no seria res sense un govern d'Espanya del PP, no seria res ni en el finançament i nous ingressos cap a la Comunitat Valenciana ni per tindre'l d'enemic i objecte de les seues crítiques".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento