Comunitat Valenciana

Soler urgix al Govern a prendre decisions en matèria fiscal perquè ja "no té l'excusa d'estar en funcions"

  • VALÈNCIA, 7 (EUROPA PRESS)

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha urgit al nou Govern a prendre decisions que toquen en matèria de política fiscal i de distribució de recursos entre administracions perquè ara ja "no es pot amagar darrere de l'excusa d'estar en funcions".

Així ho ha indicat Soler en una intervenció a l'esmorzar informatiu 'Fòrum Europa. Tribuna Mediterrània', on ha presentat al president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i alcalde d'Elda, Rubén Alfaro.

En la seua intervenció, el conseller d'Hisenda ha denunciat la situació de "falta de finançament" als municipis i en la Generalitat Valenciana que no sol patix "estretor financera", sinó també "l'angoixa de no poder ajudar les administracions locals valencianes".

Segons la seua opinió, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, té als Ajuntaments "lligats de peus i mans" i "s'ha portat la seua autonomia" com a conseqüència de l'aprovació de la llei 27/2013 de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local que ha estat "un autèntic martell per a fer sostenible el dèficit del conjunt de les administració d'Espanya" i que "impedix" les corporacions locals emprendre despesa en assumptes necessaris per als veïns.

"Les CA, i la nostra en particular, estan bé embridades a l'hora de gastar per l'infrafinançament i les condicions d'oxigen que alternativament facilita Hisenda en forma de Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA), que són préstecs que fan la bola del deute cada dia però gran", ha criticat Soler, per a qui esta situació suposa que siguen els ajuntaments els que hagen de "suportar el cost polític de defraudar a les persones que ho necessiten".

En este sentit, ha reiterat que Montoro és "jutge i part de la interpretació de les directives de Brussel·les", i alhora ha instat al nou Govern, "ara que no es pot amagar darrere de l'excusa d'estar en funcions", a prendre les decisions que toquen en matèria de política fiscal i de distribució dels recursos entre administracions perquè "el conjunt de l'acció pública responga a les prioritats dels ciutadans.

Per a Soler, "no pot ser" que les necessitats que els ciutadans demanden no siguen ateses perquè "les administracions no tinguen el finançament que es mereixen" ni que tampoc s'impedisca als ajuntaments incórrer en dèficit, "mentre que l'administració central es reserva un còmode matalàs perquè no li falten diners", ha tancat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento