Comunitat Valenciana

Desarticulen una banda que robava caixes fortes amb malls i destrals en diverses CA, entre elles la valenciana

  • Els Mossos d'Esquadra i de la unitat central operativa de la Guàrdia Civil han desmantellat un grup criminal que es dedicava a cometre robatoris amb força, sobretot en empreses del sector alimentari, en diverses comunitats autònomes, entre elles la valenciana.
Desarticulan una banda que robaba cajas fuertes con mazos y hachas en España
Desarticulan una banda que robaba cajas fuertes con mazos y hachas en España
MOSSOS D'ESQUADRA
Desarticulan una banda que robaba cajas fuertes con mazos y hachas en España

La investigació ha començat el juliol quan els Mossos van tindre coneixement d'un robatori amb força en una empresa de Gavà (Barcelona), després del que van poder identificar els autors i constatar que es tractava d'una organització criminal amb un alt grau d'organització i especialització, ha informat la policia catalana este dilluns en un comunicat.

Als integrants del grup, sobretot d'origen kosovar i serbi, se'ls atribuïx la participació en 26 robatoris amb força i robatoris amb violència i/o intimidació en diferents punts de Catalunya, Madrid, Andalusia i la Comunitat Valenciana.

De les indagacions es va desprendre que els lladres utilitzaven sempre el mateix 'modus operandi', que consistia a desplaçar-se amb vehicles de gran potència fins a l'objectiu seleccionat.

Una vegada al lloc, usaven inhibidors de freqüència per a anul·lar les alarmes i després feien un forat per a accedir a les instal·lacions i arribar fins a la caixa forta, que obrien amb cops de mall i destral.

Quan aconseguien els diners se n'anaven ràpidament del lloc i, si durant l'acció criminal eren sorpresos, no dubtaven a agredir el personal de seguretat que es dirigia al lloc.

El grup era molt actiu i havia arribat a fer mitjançant este mètode fins a tres robatoris en una mateixa nit, i després de cometre els fets delictius, els vehicles eren portats a un petit taller que l'organització tenia a Madrid on es repintaven i canviaven les plaques de matrícula per dificultar la identificació.

En el marc de l'operatiu, el 26 d'octubre es va detindre a 15 membres de l'organització, tres dels quals a Catalunya (Reus, Tarragona i Barberà i la resta a Madrid.

El mateix dia també es van realitzar 11 entrades i escorcolls en els domicilis dels detinguts, on es van intervindre armes, documentació, inhibidors de freqüència, dispositius de comunicació i eines per cometre els robatoris.

Als detinguts, de nacionalitats albanesa, sèrbia, kosovar, espanyola i brasilera, també se'ls considera autors dels delictes de falsificació documental, tinença il·lícita d'armes i pertinença a organització criminal.

Els detinguts van passar a disposició del jutjat d'instrucció 4 de Gavà, que ha decretat l'ingrés a la presó un altre cop d'ells, i a més s'han emès set ordres de cerca i captura per a la resta d'integrants del grup.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento