Comunitat Valenciana

Les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat donen xerrades en 945 col·legis sobre assetjament

  • El Pla Director sobre Convivència i Seguretat va oferir 2.153 sol·licituds en centres de la Comunitat.
  • Les més demandades són sobre els riscos d’Internet, assetjament escolar, violència de gènere i drogues.
  • El nombre de centres participants puja un 43% en un curs.
Imagen de colegio, escuela, aula, primaria, clase, niño, niña, niños, estudiando
Imagen de colegio, escuela, aula, primaria, clase, niño, niña, niños, estudiando
EUROPA PRESS
Imagen de colegio, escuela, aula, primaria, clase, niño, niña, niños, estudiando

Els centres escolars s'estan implicant cada vegada més en la lluita contra fenòmens que, sense ser exclusius de l'escola, transcendeixen a ella i marquen la vida dels alumnes. L'assetjament escolar, les drogues, la violència masclista o els riscos derivats d'un mal ús d’Internet són algunes de les temàtiques més demandades per a la celebració de xerrades en col·legis i instituts, però amb la peculiaritat que són impartides per agents de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.

Aquesta és una de les iniciatives incloses en el Pla Director per a la Convivència i Millora de la Seguretat en els Centres Educatius i els seus entorns. Segons l'últim balanç, el nombre de sol·licituds s'ha duplicat (en concret pugen un 104,9%) fins a octubre en comparació amb el mateix mes de 2015 i han aconseguit les 2.153, segons les dades de la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana.

Durant el passat curs 2015/2016 es van celebrar aquestes accions formatives en 945 centres escolars valencians, amb un increment del 43% en el nombre de centres. Aquesta xifra també suposa que s'han donat xerrades en el 48,91% del total de centres educatius. És a dir, un de cada dos col·legis i instituts han sol·licitat participar en elles.

La temàtica amb major demanda és la relacionada amb els riscos d'Internet, amb 841 xerrades oferides. L'auge de les xarxes socials i les possibles intrusions en la intimitat dels menors preocupen tant als cossos policials com a pares i alumnes, la qual cosa queda reflectit en l'interés per aquests cursos.

En segon lloc se situen les relacionades amb l'assetjament escolar, amb 585 sol·licituds de xerrades en les tres províncies. La conscienciació contra aquestes actituds passa per facilitar informació als alumnes, igual que en el cas de la violència masclista, una temàtica sobre la qual es van impartir 305 d'aquestes conferències en els col·legis. A continuació apareixen el fenomen de les drogues, amb 259 peticions, i el de les bandes juvenils, amb 96 xerrades.

En el Pla Director participen, a més de la Delegació del Govern i els cossos policials, representants de la Conselleria d'Educació, del Pla Prèvi de Prevenció de la Violència.

En xifres

1.169 peticions de xerrades es van registrar en col·legis de la província de València durant el curs 2015/2016.

96 sol·licituds van correspondre a la temàtica de les bandes juvenils, un fenomen sobre el qual els alumnes i els centres demanen cada vegada més informació.

660 centres escolars van sol·licitar la celebració d'aquestes activitats durant el curs 2014/2015, enfront dels 945 del curs següent, segons la Delegació del Govern.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento