Comunitat Valenciana

Cinc dones travessaran l'Atlàntic per a reivindicar que "el càncer no és igual a mort"

  • Un grup de cinc dones travessaran l'Atlàntic en veler durant 14 dies amb la iniciativa Repte Pelayo Vida, que comença el 6 de novembre.
  • Una d'elles, Patricia, biòloga i de Palma de Mallorca, assegura que "suposa demostrar a la societat i a nosaltres mateixes que hi ha molta vida".
  • Té com a objectiu animar als malalts de càncer a no perdre l'esperança i a conscienciar sobre la importància d'invertir en la investigació.
Mujeres de la Travesía
Mujeres de la Travesía
RETO PELAYO VIDA
Mujeres de la Travesía

Marian, una de les cinc dones que travessarà l'Atlàntic en veler durant 14 dies, en el marc de la iniciativa Repte Pelayo Vida, està molt "il·lusionada" amb aquesta aventura: "Un càncer no és igual a mort i ho vaig a demostrar travessant l'Atlàntic".

Així s'ha pronunciat aquest divendres a València, després de ser rebuda al costat de les seues altres quatre companyes pel delegat del govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, i el general en Cap de la Zona de la Guàrdia Civil de València, Fernando Santafé.

En la trobada a la ciutat, Marian, guàrdia civil, ha contat la seua història. "Fa un any em vaig notar un bony en el pit i primer em van dir que era bo. Dos mesos més tard, com em seguia molestant, em van tornar a fer una ecografia, després una punció i ja em van dir que tenia càncer de pit i que m'havien d'operar com més prompte millor".

Marian ha explicat que quan es va assabentar de la notícia no s'ho podia creure perquè portava una vida sana, però va pensar: "Vaig a guanyar aquesta batalla. Tinc una pila de coses que fer i no em puc morir", ha explicat molt emocionada.

"El pitjor -ha afegit- ha estat dir-ho a la família. I també mirar-te al mirall amb el temps i no reconèixer-te, preguntar-te qui ets?". Marian va acabar el seu tractament el 31 de maig, va conèixer llavors el Repte Pelayo i va pensar que estava fet per a ella.

"Amb aquest repte volia demostrar a les xiques amb càncer i que estan rebent quimioteràpia que es pot, que hi ha vida, que un càncer no és igual a la mort. I ho vaig a demostrar travessant l'Atlàntic", ha manifestat.

Una altra integrant del grup, Patricia, biòloga i de Palma de Mallorca, ha indicat que "després de tot el que hem passat, que es passa molt física  i psicològicament, aquest repte suposa demostrar a la societat i a nosaltres mateixes que hi ha molta vida".

"Et recuperes -ha dit-, tornes a tindre forces, veus la vida diferent, i penses que es poden seguir fent coses fantàstiques com creuar l'Atlàntic, una cosa que mai ens havíem plantejat cap de nosaltres abans de passar això".

Embarcació i repte

S/I Cannonball, embarcació del Repte Pelayo Vida, ha estat encallat durant uns dies en les instal·lacions de Varador València per a portar a terme els seus treballs de posada al punt previs a la sortida de la travessia atlàntica.

El pròxim 6 de novembre, coincidint amb el tancament del València Boat Xou, el S/I Cannonball participarà en l'eixida del I Trofeu Varador València, primer trofeu organitzat per Varador València i donarà començament la seua travessia que té com a primer objectiu l'arribada a Tenerife. Des d'allà travessaran l'Atlàntic per a arribar al Carib, a Illa Martinica en concret.

La iniciativa té com a objectiu animar als malalts de càncer a no perdre l'esperança i a conscienciar sobre la importància d'invertir en la investigació sobre aquesta malaltia, cada vegada més present a la societat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento