Comunitat Valenciana

Un total de 41.985 persones es presenten a partir de demà a les proves de valencià de la JQCV

  • Es reprén així el segon període de matriculació de setembre, que es va convocar per última vegada l'any 2011.
  • En aquesta convocatòria, 26.331 es presentaran a les proves del Grau Mitjà, 11.642 a les del Superior i 2.709 a les de l'Elemental.
  • A partir del 2017, la Junta començarà progressivament a adaptar els nivells i proves al Marc Europeu Comú de Referència.
ESTUDIANTES en el examen de Selectividad
ESTUDIANTES en el examen de Selectividad
Europa Press
ESTUDIANTES en el examen de Selectividad

Un total de 41.985 persones s'han matriculat per a poder fer les proves de coneixement de valencià de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV), que se celebraran entre el 5 i el 26 de novembre, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

El nombre de matriculats en aquestes proves de novembre ha augmentat respecte a l'any passat en un 35%, fet que suposa el número més elevat d'aspirants des de l'any 2011, últim any que es va convocar el segon període de matriculació en el mes de setembre.

Política Lingüística ha tornat a recuperar el segon període de matriculació, en el mes de setembre, per a donar una segona oportunitat als interessats a presentar-se als exàmens per obtindre certificats oficials de coneixement del valencià de la JQCV.

En aquest sentit, el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, celebra "la recuperació del segon període, mesura que beneficiarà més de 8.000 ciutadans".

Del total de matriculats, 26.331 es presentaran a les proves del Grau Mitjà, 11.642 a les proves del Superior, 2.709 a les del nivell Elemental i 956 a les de Coneixements Orals. A més, 347 persones es presentaran a les proves de coneixements específics, de les quals 136 ho faran a les de Llenguatge Administratiu, 121 a Llenguatge als Mitjans de Comunicació, i 90 a Correcció de Textos.

Alhora destaca "l'augment significatiu" de persones matriculades en les proves de Grau Superior, en concret un 24,5%, respecte als matriculats per a fer les proves en el mes de juny d'enguany. Això és fonamentalment com a conseqüència de l'elevat nombre de persones que aprovaren el Grau Mitjà el juny i que tornen a presentar-se a les proves de novembre per a obtindre el Superior.

Per localitats, el major nombre d'aspirants faran les proves a València, un total de 9.511, és a dir, el 22,6% del número total de matriculats; seguits pels 3.255 matriculats a Castelló; 3.164 matriculats a Torrent; 2.694 a Alacant, i 2.100 en Alzira.

Sobre el tipus de proves, el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, també recorda que aquest és l'últim any que els exàmens seguiran el model actual, ja que a partir de 2017, la Junta començarà progressivament a adaptar els nivells i proves al Marc Europeu Comú de Referència.

Calendari d'exàmens

En concret, el 5 de novembre es realitzaran les proves de Certificat de Coneixements Orals, de Certificat de Llenguatge Administratiu i la primera fase del Certificat de Grau Mitjà. El dia 12 de novembre es farà la prova del Certificat de Grau Elemental i la primera fase de Certificat de Grau Superior. El 19 de novembre es realitzaran les proves de la segona fase del Certificat de Grau Mitjà i el Certificat de Llenguatge en els Mitjans de Comunicació; i finalment, el 26 de novembre es farà la segona fase del Certificat del Grau Superior i el Certificat de Correcció de Textos.

Les proves tindran lloc en 24 localitats valencianes per a cobrir la demanda de tot el territori. En concret, les localitats on tindrà lloc la prova són les següents: Alacant, Alcoi, Alzira, Benidorm, Bunyol, Borriana, Castelló de la Plana, Dénia Marina, Elda, Elx, Gandia, Llíria, Ontinyent, Oriola, Paterna, Sagunt, Sogorb, Sueca, Torrent, València, la Vall d'Uixó, Villena, Vinaròs i Xàtiva. Tot i això, les proves de coneixements específics de Llenguatge Administratiu, Correcció de Textos i Llenguatge als Mitjans de Comunicació se celebraran únicament a la ciutat de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento