Més de la meitat de les pensions a la província d'Alacant estan per baix del Salari Mínim, segons UGT

  • Més de la meitat de les pensions que es cobren a la província d'Alacant estan per sota del Salari Mínim Interprofessional (SMI), que enguany 2016 està en els 655,20 euros.

Segons un informe del sindicat UGT de l'Alacantí i La Marina, consultat per Europa Press, amb dades de setembre d'enguany a la província d'Alacant es cobren 307.663 pensions, de les quals el 55,49% (170.712 pensions) té una renda inferior a estos 655,20 euros.

En global, la pensió mitjana el setembre a Alacant es va situar en 786,23 euros, un 13,2% menys que la mitjana estatal de 906,37 euros.

A més, les dades reflectixen que les dones "estan en clara desavantatge respecte als homes", tenint en compte que les seues pensions són "bastant inferiors". Així, "mentre que la pensió mitjana dels homes és de 961,48 euros les de les dones són de 621,53 euros, el que significa un 35,37% menys i no aconseguix arribar al salari mínim interprofessional".

En este sentit, mentre 50.893 homes -el 34% dels pensionistes- cobra com a màxim l'SMI; són 119.815 dones, el 75% del total, les que tenen una pensió que no sobrepassa els 655,20 euros. 'La diferència és d'un més 135,42%", subratlla el sindicat.

"Totes estes dades demostren una vegada més que en la nostra província, les altes taxes de precarietat laboral, sobretot pel que fa a la temporalitat en la contractació, i l'economia submergida que ens envaïx, a l'hora de tenir accés a les pensions de tot tipus ens releguen a unes xifres inferiors a la resta de l'Estat. Com a dada significativa, només hi ha tretze províncies amb una mitjana de pensió inferior a la nostra, quan les últimes dades d'INE ens indiquen que Alacant ocupa el lloc número cinc en el que al PIB es referix", recalquen des d'UGT.

Per esta raó, han reivindicat "en el pla general, la necessitat que a curt termini, es revaloren les pensions per al pròxim any 2017. La pujada del 0,25% que proposa el Govern, tenint en compte la modificació unilateral que ha fet a l'any 2013 amb la introducció de l'índex de Revaloració 0,25%, és una misèria al costat del que el mateix Executiu preveu que va a créixer l'economia, un 1,20% per a l'any que ve. Si l'economia creix, els salaris i les pensions han de créixer en consonància".

Com a solució, el sindicat ha proposat "tres mesures urgents" que permetrien "acabar amb el dèficit de la Seguretat Social". UGT parla d'"acabar amb les bonificacions a la contractació de les empreses; finançar les despeses del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social des dels pressupostos generals de l'Estat; i, destapar les bases de cotització".

"Tres mesures que estalviarien 15.500 milions d'euros a la Seguretat Social i podrien acabar amb el seu dèficit, que el Govern del PP han anat augmentant durant estos anys amb les seues polítiques", han assegurat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento