Comunitat Valenciana

Serra nega haver cobrat comissions i diu que Benavent li va donar diners per un préstec personal que li va fer

  • David Serra, exvicesecretari del PPCV i exdiputat popular, ha negat haver cobrat cap tipus de comissió en el marc del cas Imelsa, i ha explicat que els diners en efectiu que li va donar el seu "amic" Marcos Benavent, exgerent d'Imelsa, obeïa a la devolució d'un préstec personal que li va fer quan no tenia liquiditat.
David Serra en una imagen de archivo
David Serra en una imagen de archivo
EUROPA PRESS
David Serra en una imagen de archivo

Serra ha declarat este dijous en qualitat d'investigat al jutjat d'Instrucció número 18 de València, en el marc de la peça principal del cas Imelsa, en què s'investiguen delictes de prevaricació administrativa, de malversació de cabals públics, de tràfic d'influències, suborn i blanqueig de capitals.

Al costat de Serra també ha declarat en esta jornada un dels responsables del Grup Llanera. Segons consta en la causa, esta constructora és una de les empreses que s'estan investigant per si de cas va aportar algun tipus de comissió a canvi de contractes municipals de l'Ajuntament de Xàtiva (València).

El responsable de Llanera ha negat davant del jutge estos extrems i ha afirmat que únicament coneix l'exalcalde de Xàtiva i expresident de la Diputació de València Alfonso Rus per referències, pel ser el primer edil de la població, però no per res més.

Per la seua banda, Serra, processat en el cas Gürtel per contractes entre la Generalitat i mercantils de l'empresari Francisco Correa, havia demanat al jutge comparèixer voluntàriament al jutjat després d'aixecar-se el secret de sumari de la peça en la qual està investigat el mes de setembre passat.

A la seua eixida del jutjat, l'exdiputat popular ha afirmat que estava tranquil i que la declaració havia anat molt bé, però ha declinat comparèixer davant dels mitjans de comunicació que l'esperaven a la porta de la Ciutat de la Justícia.

A la Sala, Serra ha respost les preguntes formulades pel seu advocat. La seua defensa s'ha centrat a negar qualsevol tipus de responsabilitat o intervenció en la presumpta trama d'Imelsa, ja que ha asseverat que no hauria comès cap irregularitat ni tampoc ha rebut diners procedents de comissions, en contra del que ha declarat diverses vegades Marcos Benavent, segons ha pogut saber Europa Press.

L'investigat ha explicat al jutge que coneix a Marcos Benavent des dels anys 90 i ha indicat que eren amics. De fet, van arribar a compartir un pis, segons ha comentat.

En un moment determinat, ha indicat que Benavent li ha indicat que no tenia diners i li va oferir vendre-li el cotxe, pel que demanava 24.000 euros. Serra va acceptar comprar-s'ho però per la meitat del que reclamava, és a dir, per 12.000 euros, però es va oferir a deixar-loi altres 12.000 euros com a préstec a canvi que se'ls tornara quan poguera.

Així, ha justificat que els diners en efectiu que li va entregar Benavent -12.000 euros- i que ha quedat recollit en unes gravacions que obren en el procediment, respon a este préstec personal que li va fer, però ha negat que procedisca de cap tipus de comissió. També ha afirmat que no va participar en cap activitat il·legal i que tampoc va recaptar diners per al PP.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento