Les famílies dels detinguts a Berga pateixen el rebuig social del poble

Un supermercat ha hagut de contractar vigilància privada per evitar aldarulls. La Generalitat anuncia que uns mediadors professionals intentaran posar pau entre els Mossos i la ciutadania
Una setmana després de l’assassinat del jove durant la Patum, Berga no ha recobrat encara la normalitat. L’ingrés a presó dels detinguts no ha servit per calmar els ànims. Ahir es va saber que els propietaris d’un supermercat de la ciutat es neguen a servir a familiars d’un dels implicats.  La raó que esgrimeixen és que no volen tensionar més una societat que fuig de tot el que estigui relacionat amb els detinguts.

L’establiment va decidir no despatxar la família del sospitós davant les queixes i el malestar que van mostrar altres clients per la seva presència al comerç. Fins i tot, els propietaris han contractat seguretat privada per evitar possibles incidents.

També ha trascendit que en un altre supermercat de la població on treballa un familiar proper al noi assassinat, han aconsellat a les famílies dels sospitosos que «no s’hi apropin perquè no els serviran», explica una veïna. Fonts de la Policia Local van confirmar ahir a l’agència Efe que familiars dels detinguts pel crim de Josep Maria Isanta van adreçar-se a la comissaria per comunicar que eren víctimes d’un boicot. Com a resposta van obtenir que podien dirigir les seves queixes a l’Oficina del Consumidor.

A la sessió de control parlamentari al Govern, la consellera d’Interior, Montserrat Tura, no va poder evitar haver de referir-se al cas de Berga. A preguntes d’ERC, la consellera va criticar la presència de representants de l’Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà a les concentracions.

La consellera tampoc va negar la «preocupació» existent a Interior pel conflicte social. A Berga, el crim d’Isanta continua centrant l’atenció dels comentaris al carrer. «La gent fa molt temps que està emprenyada» –resumeix una veïna– «i això de la Patum ha estat el desencadenant».

Justícia mediarà en el conflicte

aUn equip de mediadors de la Conselleria de Justícia intentarà posar pau a Berga acostant posicions entre la població i els Mossos d’Esquadra.

De fet, el conflicte existent a la capital berguedana serà la primera actuació que faran els professionals de la mediació, dins d’un pla que la Generalitat prepara per rebaixar les tensions que sorgeixin als municipis, segons van avançar ahir a Catalunya Ràdio fonts de la secretaria de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil de la Generalitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento