Comunitat Valenciana

Mig centenar de professionals analitzaran a Castelló l'estat de la música a la Fira Trovam!-Proweekend

  • Mig centenar de professionals i persones relacionades amb el sector musical prendran part en les xerrades de la fira valenciana de la Música TroVAM!-ProWeekend, que se celebraran entre el 10 i el 13 de novembre de 2016 a l'Auditori de Castelló.

Les participacions dels experts en taules rodones, xerrades i presentacions permetran establir un ampli punt de vista sobre el moment actual de la música, així com entreveure les expectatives de futur.

Entre els convidats figuren noms com els periodistes Eduardo Guillot, Marta Moreira, Xavier Aliaga, Amàlia Garrigós, Corina Preat o Carlos Pérez de Ziriza, responsables de departaments culturals públics com Verònica Ruiz -Ajuntament Castelló-, Abel Guarinos -Generalitat Valenciana-, Albert Bardolet -Generalitat de Catalunya-, José Antonio Portillo -Ajuntament de Benicàssim-, Paloma Medina -Sound Diplomacy-, Jordi Gratacòs -Barcelona Music Export- o activistes com Simona Levi -Conserves - X.net-.

Les taules rodones estaran obertes al públic i en elles es tractaran temes com les noves polítiques musicals valencianes, la presentació de l'Estudi de la Música Valenciana, el foment de la visibilitat de les dones dins de la indústria musical, les Music citiesi el valor de la música en el desenvolupament dels territoris, els camins de la internacionalització, els circuits estatals, els drets d'autor, associacionisme, dret a actuar, l'activitat en el món musical "per amor a l'art" i la música dins de la literatura.

A més, haurà presentacions sobre màrqueting musical, els mecanismes de circuits com Girant Per Sales (GPS), es donaran a conèixer les primeres novetats de les pròximes edicions de festivals com Benicàssim Blues i Feslloch, el cicle Circuit Musical de Castelló i Taller 360º en la Producció Musical.

ACTUACIONS EN DIRECTES

Totes les xerrades tindran lloc a la sala de premsa de l'Auditori de Castelló i s'integren dins d'una programació que inclou més de 60 actuacions musicals en directe. També es fixen llocs de trobada entre els diferents sectors del món cultural, buscant l'intercanvi d'experiències i projectes dins d'una fira que en este 2016 unix esforços i infraestructures dels dos esdeveniments existents a la ciutat: TroVAM! i Pro Weekend.

El preu d'entrada per al públic en cadascuna de les quatre jornades és de dos euros, amb la possibilitat d'adquirir un abonament per tot el TroVAM!-Pro Weekend per cinc euros. L'única excepció dins de l'Auditori correspon al concert inaugural del 10 de novembre, a càrrec de Manel i de Júlia, amb preu de 12 euros.

La part corresponent a la Fira TroVAM! es desenvoluparà en diferents escenaris de la ciutat, a més del propi Auditori, com el Teatre del Raval i el Teatre Principal. En els espais públics a l'aire lliure de la Plaça Major i la Plaça Santa Clara seran gratuïts.

El diumenge 13 de novembre, a la Sala de Cambra de l'Auditori, s'entregaran els Premis Ovidi 2016, que des de fa onze anys concedix el Col·lectiu Ovidi Montllor (COM), una associació de músics creada per a donar visibilitat a la música cantada en valencià. Serà la primera vegada la seua història que es faça l'acte fora de la ciutat de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento