Comunitat Valenciana

El PP avisa que la legislatura serà "tremendament curta" si és "una competició a veure qui fa més oposició"

  • MADRID, 31 (EUROPA PRESS)

El vicesecretari d'Organització del PP, Fernando Martínez-Maillo, ha avisat este dilluns que si la legislatura es convertís en una "competició per a vore qui fa més oposició al Govern seria tremendament curta", i no és això el que els espanyols volen.

En una entrevista en Antena 3, recollida per Europa Press, Maillo ha advertit que el PP no està disposat a "governar per a aplicar el programa electoral de l'oposició" perquè seria "profundament nefast". Sí a "compartir propostes", però no a "aplicar programes d'altres", ha remarcat.

I, en la mateixa línia, ha recalcat que en les 150 mesures que el PP va acordar amb Ciutadans "la paraula derogar no apareix en cap", de manera que els populars estan disposats a "millorar" però no a desfer el que ja han fet.

Maillo considera que estes mesures, tot i que es negociaren com a acord "d'investidura", conformen més bé un "acord de governabilitat", fins i tot amb projeccions pressupostàries a quatre anys.

El PP entén que 100 d'estes mesures poden ser compartides amb el PSOE, així que ara els toca als socialistes decidir si "a més de l'abstenció estan disposats a fer una oposició constructiva i responsable".

"LA CLAU PER A GOVERNAR SÓN ELS PGE"

Per al PP, "l'abstenció és perfectament compatible amb l'oposició i esta és perfectament compatible que hi haja enteses bàsics". Per això, creu que el fet lògic és que els socialistes estiguen disposats a negociar els pressupostos generals de l'Estat, perquè "els Pressupostos són la clau, si no, no hi ha Govern". Així, el PP se centrarà ara a tractar de "convèncer" als altres partits per a tirar endavant els comptes.

De fet, ha aprofitat per a recordar que PSOE i PP van pactar l'estabilitat pressupostària en reformar l'article 135 de la Constitució i s'ha preguntat si de cas van a aprovar mesures contràries als criteris europeus o contra la unitat d'Espanya.

Maillo ha admès que el PP ha vist la investidura de Mariano Rajoy amb "alleugeriment" després de "300 dies complicats", però creu que ara, en perspectiva, es comprova el que ha sigut el lideratge de Rajoy, amb "saber estar, sentit comú i saber aguantar algunes pressions".

HA SIGUT UN GRAN ENCERT RENUNCIAR A LA INVESTIDURA EN FEBRER

És més, ha assegurat que en ocasions l'ha vist preocupat, però mai en estos mesos l'ha vist flaquejar, sinó que sempre ha sigut "molt segur". A la seua manera de vore, potser el moment més dur ha sigut el de dir-li no al Rei en la primera proposta d'investidura, però és clar que ha sigut "un gran encert".

També creu que, mentre al PP es va tractar d'influir-li perquè canviara de líder o fera primàries, Rajoy ha "respectat molt l'adversari" i s'ha comportat "amb molta humilitat". Això sí, creu que ha sigut "molt sincer" en dir que no n'hi ha prou que hi haja govern, sinó que a més este ha de poder governar.

D'altra banda, ha carregat contra el diputat d'ERC Gabriel Rufián pel seu dur discurs contra el PSOE dissabte al Congrés, i ha destacat que el PNB també va aplaudir per ajudar el PSOE. "Al parlament es poden dir moltes coses però sense necessitat d'ofendre ni insultar", ha defensat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento