Comunitat Valenciana

La Generalitat consigna a la nova radiotelevisió pública 55 milons per a 2017

Instalaciones de RTVV vacías tras el cierre del ente
Instalaciones de RTVV vacías tras el cierre del ente
EUROPA PRESS
Instalaciones de RTVV vacías tras el cierre del ente

El projecte de pressupostos de la Generalitat per a 2017 consigna un total de 55 milions per a la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), la nova RTVV, segons han explicat aquest divendres la vicepresidenta, Mónica Oltra, i el conseller d'Hisenda, Vicent Soler.

En concret, aquesta consignació està recollida a l'apartat de despeses diverses, en el programa de servici públic de radiotelevisió, i preveu un total de 55 milions, fet que suposa un 89,66% més que la quantitat consignada per a 2016, que era de 29 milions.

Alhora, en les societats mercantils estan dues partides amb 519.000 euros i 11 milions per a Radiotelevisió Valenciana, i Radiotelevisió Valenciana S.A, respectivament, en procés de liquidació.

Soler ha indicat, en ser preguntat sobre si tem que el Govern prenga alguna mesura per a recórrer la creació d'aquesta corporació, ha assenyalat que no sap el que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, pot fer sobre aquesta qüestió però "si fera una cosa així els valencians prendrien bona nota" i ha insistit: "No pot intervindre en la nostra política".

Ha recalcat que la valenciana és l'única comunitat amb llengua pròpia que no té una radiotelevisió pública, una cosa que al segle XXI és "antidemocràtic" i ha censurat que puga plantejar posar problemes a la recuperació d'este servici "per un trau-me estes palles" perquè al final el que fa és "tindre el FLA com l'espasa de Dàmocles" i cada dia posa "més condicionants".

"És un escàndol", ha prosseguit el conseller d'Hisenda, que ha lamentat aquest "procés de recentralització" perquè acabar amb l'autonomia financera, ha defensat, és també acabar amb la política. Tot i això, ha remarcat que "potser no és Montoro" el pròxim ministre d'Hisenda.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento