Comunitat Valenciana

El jutge del cas Castor permet a l'associació d'afectats ser acusació i rebutja el recurs d'Escal

  • El jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Vinaròs que investiga presumptes irregularitats relacionades amb la tramitació de la concessió d'explotació del projecte Castor, el magatzem subterrani de gas de Castelló, ha desestimat el recurs presentat per l'empresa Escal-UGS perquè l'Associació d'Afectats per la Plataforma Castor (Aplaca) no fora acusació particular, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.
Plataforma Castor
Plataforma Castor
ESCAL
Plataforma Castor

Segons recull la resolució, la mercantil, constructora i gestora de la planta d'emmagatzematge de gas va argumentar que ni l'associació ni els seus membres havien acreditat cap dany com a conseqüència de l'activitat de la plataforma Castor.

El jutge apel·la a la jurisprudència del Tribunal Suprem per a rebutjar la petició d'Escal i mantindre la personació d'Aplaca perquè considera que l'associació actua "en representació dels seus membres, tenint estos domicili en localitats afectades pels fets".

En el seu escrit, l'instructor recorda, com ja ho fera el fiscal en el seu escrit en el qual s'oposava a les pretensions de l'empresa Escal, que "el concepte de perjudicats en delictes com els coneguts en esta causa no pot limitar-se a aquells que van patir danys materials".

Per estos motius, el jutjat considera adequat que els afectats canalitzen les seues reclamacions a través de l'Associació. En la resolució recorda, a més, que totes les acusacions han d'actuar baix una mateixa direcció lletrada.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento