Comunitat Valenciana

Proveïdors de servicis de la Mostra del 2006 neguen haver pagat mossegades a Benavent o Alcón

  • Industrials i proveïdors de servicis de la XVII Mostra de València, celebrada el 2006, i de la Fundació Jaume II el Just, han negat davant del jutge trepijocs o haver pagat comissions per adjudicacions a l'exgerent d'Imelsa Marcos Benavent o a l'exregidor del Cultura María José Alcón, segons han informat a Europa Press fonts coneixedores del procediment.
Público de la Mostra de València
Público de la Mostra de València
MOSTRA
Público de la Mostra de València

Este dijous estaven citats a declarar al jutjat d'Instrucció número 18 de València, que investiga el cas Imelsa, Enrique Aleixandre, expropietari d'Univers Selecció; Belén García, propietària de Begamir; Rafael García, de Thematica Events; i Enrique Teruel García, de Comunicació Gràfica Segle XXI.

Estes quatre persones han comparegut davant del jutge per a declarar en la peça del cas Imelsa en què s'investiguen contractacions irregulars amb la Regidoria de Cultura quan estava dirigida per María José Alcón.

Marcos Benavent, qui s'ha autodenominat 'ionki dels diners', va ratificar al jutge i al fiscal que els contractes de la Mostra han estat arreglats entre Alcón, el seu assessor Pedro Aracil i ell. També va al·ludir a comissions per adjudicacions a empreses que hauria seleccionat.

Tot i això, els proveïdors de la Mostra han negat amb rotunditat estos extrems. Tots han coincidit a defensar que no van realitzar cap pagament a Benavent per les adjudicacions, ni tampoc a Alcón, amb qui tampoc van despatxar el tema de la contractació, han indicat les mateixes fonts.

Els empresaris han explicat al jutge que concorrien als concursos convocats tant per l'Ajuntament com per la Fundació i han insistit que mai van pagar res a Benavent, a qui la majoria coneixia d'haver-se creuat amb ell.

"A VORE QUÈ EM DONES!"

Belén García sí ha explicat que va arribar a dinar en una ocasió amb l'exgerent d'Imelsa, abans de les adjudicacions de la Mostra, i ha asseverat que no recordava haver estat mai amb una persona tan impresentable i desagradable com ell en el tracte. Ha indicat que per a assistir al dinar, la van arreplegar la seua oficina, ha explicitat.

També ha assenyalat que quan va rebre un contracte de l'administració pública, li va telefonar Benavent i li va dir que l'hi havien adjudicat gràcies a ell i li van indicar: "A vore què em dónes!". Ella va fer cas omís i no va voler saber res més, ha explicat davant del jutge.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento