Comunitat Valenciana

La jutgessa del metro demana investigar les pressions denunciades pel perit que ha emès un informe favoralbe a FGV

  • El jutjat d'Instrucció número 21 de València, que instruïx la causa per l'accident de la Línia 1 de Metrovalencia en què van morir 43 persones i altres 47 van resultar ferides, ha ordenat investigar les pressions denunciades la setmana passada per l'exsubdirector tècnic de l'Institut Valencià de Seguretat i Salut a l'Ocupació(Invassat), durant la seua compareixença com a perit per si de cas pogueren ser constitutives d'un delicte d'obstrucció a la Justícia.

La magistrada estima així la petició formulada per una de les defenses després que el perit revelara que abans d'emetre la informe encomanat pel jutjat sobre si Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) complia la normativa de prevenció de riscos laborals en la data del sinistre algú li va dir que "anara amb compte", segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

A preguntes dels advocats, el perit va detallar que el mes de maig passat, una setmana després de fer l'informe en el qual descarta infracció de la normativa de prevenció de riscos laborals, va ser destituït com a subdirector d'Invassat, organisme dependent de la Conselleria d'Economia Sostenible de la Generalitat Valenciana.

Després d'esta declaració, el lletrat d'un dels imputats va sol·licitar a la titular d'Instrucció 21 que deduïra testimoni i s'investigueren les pressions denunciades. La Fiscalia no es va oposar a tal sol·licitud. Ara, la jutgessa estima la petició de l'advocat i remet els fets al Deganat perquè assigne el cas al jutjat d'instrucció que corresponga per ordre de repartiment.

Serà este jutjat el que valorarà si les pressions denunciades pel perit durant la seua declaració davant de la titular d'Instrucció 21 "revestixen caràcter de delicte i procedix investigar-les", ha indicat l'alt tribunal.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento