Comunitat Valenciana

Puig afirma que en 2017 no hi haurà cap taxa turística i demana obrir un debat sobre el canvi horari

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha afirmat que en 2017 no hi haurà cap taxa turística a la Comunitat Valenciana, i alhora ha advocat per obrir "seriosament" un debat sobre el canvi horari i valorar els resultats econòmics d'esta mesura en els diferents sectors.
Imagen de Benidorm
Imagen de Benidorm
GVA
Imagen de Benidorm

Puig s'ha pronunciat en estos termes en declaracions als mitjans de comunicació en Gandia (València), on ha presidit la reunió del Consell de Turisme de la Comunitat, en ser preguntat per estes qüestions.

Sobre esta qüestió, Puig ha afirmat que és "evident" que la fiscalitat està en un "debat permanent", i ha indicat que "cal vore" de quina manera aconseguixen equilibrar els pressupostos i que "siguen justos". Però, ara mateix, ha afegit, per a l'any 2017 no va a haver cap taxa turística, "i en el futur, com a taxa, crec que tampoc es produirà", ha dit.

Són "debats de finançament de polítiques públiques" que estan "oberts", ha postil·lat. El que segons la seua opinió no es pot fer és "el que ha fet el PP": "Que a Espanya, amb una reforma fiscal absolutament electoralista, el que ha contribuït ha estat a desfer els comptes públics, a situar-nos fora de mecanismes de control financer europeu".

"Hem perdut 8.000 milions en una instrumentació absolutament electoralista impresentable que va fer el PP abans de les eleccions i ara tenim un problema i cal ser responsables", ha afegit.

Segons la seua opinió, les finances públiques "han de ser sostenibles", i "no pot passar el que ha fet el PPCV, que ens ha deixat 43.000 milions d'euros de deute i estem amb dificultats per a fer polítiques de caràcter econòmic, d'incentiu a la producció".

D'altra banda, després de preguntar-li pel canvi horari, Puig ha assenyalat que este és un debat "bastant recurrent" a Espanya, perquè es va prendre una decisió sobre el fus horari després d'iniciat el franquisme, que considera que "caldria revisar".

"Obrir el debat, per descomptat que sí. Posicionament favorable per a millorar les expectatives dels sectors econòmics, per descomptat. És veritat que hem de combinar els diferents sectors productius i vore si a la indústria i els sectors de l'economia els afavorix o no" esta mesura, ha asseverat.

POSICIONAMENT "ABSOLUTAMENT OBERT"

Segons la seua opinió, cal fer una composició de tots els sectors. "Però per descomptat crec que cal obrir seriosament este debat i nostre posicionament és absolutament obert que es trobe una solució, perquè el canvi d'horari està basat en l'eficiència energètica, de manera que cal vore els resultats econòmics", ha destacat.

Així, s'ha preguntat: "Què és més eficient i que milloraria les expectatives econòmiques de la Comunitat, si mantindre este horari o anar a un horari que la vesprada tinga més hores de sol?". En principi, ha dit, per al sector turístic creu que és "evident" que la proposta d'empresaris valencians de reclamar a les Corts que estudien si el canvi horari és rendible "va pel bon camí" però ha recalcat que "cal harmonitzar-la en el conjunt de l'economia valenciana".

TURISME, PROGRÉS

D'altra banda, respecte a la reunió del Consell de Turisme, Puig ha indicat que el turisme és un instrument de progrés a la societat valenciana: "Gràcies al turisme tenim molts ciutadans que tenen treball".

En esta línia, ha ressaltat el "gran esforç" fet per l'Agència Valenciana de Turisme (AVT) per a fer una fusió entre el públic i el privat "per a millorar el posicionament a l'àmbit turístic".

"Les nostres xifres respecte a Espanya estan creixent. A Espanya ha anat molt bé, però en la Comunitat ha anat millor", ha asseverat, per a agregar que pretenen aprofundir en esta via.

Per a això, ha recordat que el Consell va a impulsar la Llei d'Oci, Hospitalitat i Turisme de la Comunitat. "A partir de hui i durant els pròxims mesos, haurà un procés de debat perquè abans de final d'any entre en les Corts un avantprojecte de llei perquè finalment el parlament, en el primer semestre, pugua donar l'aprovació definitiva i que la llei siga d'alguna manera l'horitzó per l'anem a transitar per a aconseguir prosperitat valenciana", ha indicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento