Comunitat Valenciana

Detingut a Calahorra (La Rioja) un marroquí acusat d'adoctrinament i enaltiment gihadista

  • Agents de la Direcció d'Informació de la Guàrdia Civil i del Grup d'Informació de la Comandància de Navarra han detingut este dimecres a Calahorra (La Rioja), un individu de nacionalitat marroquina acusat d'adoctrinament i enaltiment terrorista.

Segons ha informat el Ministeri de l'Interior, l'operació és conseqüència d'una altra feta el desembre de l'any passat. El detingut, les inicials del qual són A.B., era assidu d'un local d'hostaleria que regentava a Pamplona Salim Aghmir, detingut l'1 de desembre de 2015, i participava directament en activitats d'enaltiment i difusió de propaganda de l'organització terrorista Estat Islàmic (EI), també conegut com a Daesh.

Després de constatar la seua participació en estes activitats, els investigadors van detectar que A.B. augmentava les mesures de seguretat en els seus desplaçaments per la ciutat i en les seues activitats a la xarxa per a intentar passar inadvertit i sospitant que era i va ser objecte de vigilància policial. De fet, va traslladar la seua residència de manera sobtada de Pamplona a Calahorra.

A més, els investigadors van comprovar que, després de la detenció de Salim Aghmir, l'investigat va continuar de manera autònoma amb el seu procés de radicalització, adoctrinament i autoadoctrinament terrorista, fent activitats en suport dels postulats de diferents grups terroristes que operen a les zones de conflicte de Síria i Iraq, sobretot Daesh.

També va resultar cridaner el seu suport explícit a les recents accions terroristes reivindicades per Daesh a París, així com els musulmans que viatgen a Síria i Iraq per a combatre a les files de l'organització terrorista.

Interior subratlla que el perfil del detingut coincidix amb el de la majoria dels gihadistes detectats a terres europees: persones aparentment integrades en la comunitat de residència i, que després d'un procés de radicalització, passen a abraçar els postulats de Daesh, convertint-se en individus potencialment perillosos per a la seguretat nacional.

ESCORCOLLS EN EL SEU HABITATGE I EL SEU LLOC DE TREBALL

Ara mateix, els investigadors, que han comptat amb la col·laboració del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), estan escorcollant el domicili del detingut i el seu lloc de treball a la recerca de documentació i material informàtic que ajude a trobar possibles vincles del detingut a Espanya i en altres països. L'operació s'ha portat a terme baix la direcció del Jutjat Central d'Instrucció 5 i la Fiscalia de l'Audiència Nacional.

El Ministeri de l'Interior ha aprofitat per a recordar que, a través de la iniciativa 'Stop Radicalismes', existixen a disposició dels ciutadans una sèrie de canals perquè, de manera confidencial i segura, posen en coneixement del Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (Citco) possibles casos de radicalització en el seu entorn: el lloc web www.stop-radicalismos.es, l'aplicació mòbil d'alertes de seguretat ciutadana Alertcops i el telèfon gratuït 900 822 066.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento