Cierval demana un informe jurídic sobre les conseqüències d'acceptar el treu a Coepa i s'emplaça a una nova reunió

  • La Junta Directiva de la Confederació d'Organitzacions Empresarials de la Comunitat Valenciana (Cierval) ha sol·licitat un informe jurídic per a conèixer les conseqüències i les responsabilitats que assumiria en cas d'acceptar un quitament del 95% del deute de la Confederació Empresarial de la província d'Alacant (Coepa). Alhora, ha encomanat a la patronal autonòmica que prepare un document sobre la seua situació econòmica.
Logo de Cierval
Logo de Cierval
EUROPA PRESS

D'esta manera, la Junta Directiva, que s'ha reunit este dimarts per a conèixer la proposta de viabilitat de la confederació alacantina per a salvar el concurs de creditors, s'ha emplaçat a una nova reunió el pròxim 9 de novembre per "prendre una decisió sobre esta qüestió" una veu conegudes les conclusions de l'informe sol·licitat, han indicat a Europa Press fonts coneixedores de la reunió.

En la trobada d'este dimarts, Coepa ha presentat la seua proposta de viabilitat en la qual demana a la patronal autonòmica un quitament del 95% del deute que arrossega i que serà aprovat o rebutjat a la reunió del dia 9, tot i que les mateixes fonts advertixen que les previsions per a Coepa són d'"extremada inseguretat" i temen que això afecti a la seguretat de Cierval. "La situació és delicada per a les organitzacions", assenyalen.

Per esta raó, Cierval ha demanat un informe jurídic per a conèixer quals serien les seues responsabilitats i les conseqüències d'acceptar la proposta de Copea d'un treu. "Si nosaltres som responsables d'una empresa i fem a un dels morosos un quitament del 95% i l'endemà hem de demanar el concurs perquè no podem sostindre'ns estarem fent una irresponsabilitat fent este quitament tan temerari", puntualitzen les mateixes fonts.

D'esta manera, busquen que el document els "cobrisca les esquenes" i els indique si "cometen o no una irresponsabilitat", per a, una vegada es coneguen les conclusions, prendre una decisió. "Volem ser solidaris amb Alacant, però no irresponsables", subratllen.

Amb tot, indiquen que una vegada es decidisca sobre el futur de Coepa es passarà a abordar la situació de l'autonòmica i el seu model que és on "no ens posem d'acord". De fet, un informe econòmic i jurídic encarregat per la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) ha confirmat la setmana passada els "dubtes" sobre la "viabilitat" de la patronal de València "en un escenari d'absorció" amb l'autonòmica Cierval "donada la seua situació i la dels seus socis fundadors i la seua imprevisible evolució a data de hui", per la qual cosa les estructures de l'autonòmica seguixen sense estar clares.

CEC: "VOLUNTAT DE SEGUIR EXISTINT"

D'altra banda, des de la Junta gestora de la Confederació d'Empresaris de Castelló (CEC), han puntualitzat a Europa Press que tenen la "voluntat de seguir existint com a confederació provincial" perquè s'han qüestionat: "Si desapareixen les provincials, quina raó de ser té Cierval?".

Així, indiquen que estudiaran la situació perquè "hi ha un deute que cal pagar" i analitzaran els escenaris i les conseqüències possibles.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento